- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Pronađi me: Izrađuju platformu za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica

Pronađi me: Izrađuju platformu za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica

Održan sastanak radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica na kojem su razmotreni do sada preduzeti koraci na uspostavljanju ovog sistema koji će u Srbiji nositi naziv Pronađi me!

- REKLAMA -

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Danilo Stevandić na sastanku radne grupe je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo Instrukciju o postupanju policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti, koja definiše jasne i precizne korake aktiviranja i funkcionisanja sistema.

On je naveo da je, u saradnji sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, počeo rad na izradi platforme za hitno obaveštavanje javnosti.

Prema njegovim rečima, građani bi o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani putem SMS poruke, prekidom televizijskih i radio-emisija, kao i kajronima na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

Državni sekretar je još jednom podvukao važnost međuresorne saradnje svih učesnika ovoga procesa kako bismo za rezultat imali efikasan sistem, zahvalivši pritom svim članovima radne grupe na dosadašnjem zalaganju.

Radnu grupu za uvođenje sistema Pronađi me!, koju je u februaru formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, čine predstavnici više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja Astra.

Pašalić: Mora se obratiti pažnja na bezbednost dece

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime