- REKLAMA -
13.4 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Promocija zbirke pesama Košmari Košara u GKC

Promocija zbirke pesama Košmari Košara u GKC

- REKLAMA -

Predstavljanje zbirke pesama Košmari Košara Danila N. Vasojevića biće održana u Gradskom kulturnom centru u utorak, 21. maja u 19 časova.

Najveći deo pesama u zbirci Košmari Košara posvećen je paklenim danima Bitke na Košarama, koja je okrvavila Uskrs ratne 1999. godine, posvećujući sve one koji su svoje napaćene i prerano od života otrgnute duše ostavili na hladnom kamenu Prokletija.

Međutim, stihovi svoj krug otvaraju sve šire i šire, obuhvatajući Paštrik i Prizren, Drenicu i Ibar, Sitnicu i srpske manastire, sve do Beograda, rušenog i ranjavanog, ali uvek osvajane slobode. U stihovima je svako pomenut i ovenčan slavom, i mrtvi mučenici i živi prometeji slobode i slave, golobradi vojnici i najviši generali, bezimeni lekari, policajci i rezervisti i poimence najveći heroji, nevine žrtve i odvažni polaznici u smrt, stradali ali i oni koji su iza njih ostali da kradu dane do željene smrti i susreta sa svojim najmilijima – svako kome je NATO agresija zauvek promenila život dodelivši mu gelere kao suvenire i ugašena ognjišta kao potmuli bol koji se nikada, umesto njihove vatre, ne gasi…

U programu učestvuju: Nenad Stanić i Vladimir Ilić – heroji sa Košara, umetnica Nađa Đoković i guslar Danilo Tomić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
13.4 ° C
13.4 °
13.4 °
100 %
2.5kmh
37 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime