- REKLAMA -
14 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Proglašeni pobednici likovnog konkursa Od predaka mi vera ostala

Proglašeni pobednici likovnog konkursa Od predaka mi vera ostala

- REKLAMA -

Mateja Tripković učenik V2 razreda, Nikolina Obrenović, učenica V2, i Dušica Đurić, učenica VI2 razreda  OŠ Aleksa Dejović iz Sevojna su pobednici likovnog konkursa pod nazivom Od predaka mi vera ostala kog je početkom maja raspisalo udruženje osoba sa invaliditetom Miminas iz Sevojna. Pored pobednika, žiri konkursa koji su sačinjavali: Mirjana Milićević, predsednik, Milunka Nikolić i Goran Marković, članovi, odlučio je da pohvali i radove učenika Sofije Đerić V1 i Marka Ršumovića VI3.

Na ovaj likovni konkurs u čijim je propozicijama stajalo da pravo učešća imaju svi osnovci od V do VIII razreda, rođeni u Sevojnu, bez obzira gde pohađaju osnovnu školu, pristiglo je 30 radova, uglavnom učenika V i VI razreda OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu.Većina radova bavila se temom „nove“ sevojničke crkve, crkve Svetog Đorđa, nadomak škole, a zapažanja žirija su da su svi radovi odisali orginalnim pristupom u likovnoj ekspresiji teme.

 

Ovim delom rada, je završena prva faza projekta Sevojno do kraja sveta u sklopu kojeg je i raspisan likovni konkurs, a troje najboljih, za nagradu dobijaju jednodnevni izlet u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom Minimas koji se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom Užice. 

Pohvaljeni učenici: Sofija i Marko, dobiće na poklon knjigu i ikonu, a svi koji su učestvovali takođe će dobiti simbolične poklone, dar Manastira Dubrava sa blagoslovom, poštujući želju igurmanije, mati Teodore,  da se darovi iz Dubrave razdele deci.

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
58 %
0.5kmh
0 %
Pon
14 °
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

488 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime