- REKLAMA -
14.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Procena štete i izrada predloga mera za sanaciju putne infrastrukture i vodotokova

Procena štete i izrada predloga mera za sanaciju putne infrastrukture i vodotokova

- REKLAMA -

Aktivnosti kojima će se omogućiti nesmetano kretanje stanovništva na ugroženom području uz angažovanje dodatne teške mehanizacije se nastavljaju narednih dana, a Javno preduzeće Užice razvoj sa nadležim gradskim upravama će organizovati procenu štete i izradu predloga mera za sanaciju putne infrastrukture i vodotokova odlučeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije koja je održana danas u Užicu povodom saniranja posledica neveremena u mesnim zajednicama u kojima je proglašena vanredna situacija. Takođe je utvrđeno da okvirni podaci o iznosu štete treba da budu poznati do 1.juna ove godine.

Kako je odlučeno na sedenici štaba za vanredne situacije poverenici civilne zaštite zajedno sa članovima mesnih zajednica u obavezi su da dnevno prate stanje na terenu i izveštavaju u zavisnosti od uočenog problema odgovorna lica u Gradskom štabu i organima grada. Takođe na ugroženom području poverenici civilne zaštite u saradnji sa Crvenim krstom Užice dužni su da prikupe podatke o socijalno ugroženom i stanovništvu kome je neophodna pomoć i sačine predlog mera. Potrebno je i da se ponovo sagleda stanje stambenih objekata koji su bili izloženi dejstvu bujice i po potrebi predložiti mere za njihovu sanaciju (isušivanje i sl.).

Prema zaključcima sa sednice, svi subjekti zaštite i spasavanja, organi Gradske uprave, javna preduzeća i druge organizacije su u obavezi da izvršavaju svoje obaveze utvrđene Planom zaštite i spasavanja, a takođe svi članovi Gradskog štaba za vanredne situacije i odgovorna lica po Operativnom planu odbrane od poplava dužna su da budu dostupna radi preduzimanja mera. Po potrebi organizovati dežurstvo u Gradskom štabu, a obavezno u slučaju najave obilnijih padavina.

Podsetimo, Gradski štab za vanredne situacije u petak 26. maja, izdao je Naredbu o proglašenju vanredne situacije na teritoriji MZ Karan, MZ Ribaševina, MZ Lunovo Selo, MZ Trnava i MZ Gostinica zbog posledica poplava, nastalih izlivanjem vodotokova usled obilnih padavina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
98 %
1.5kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime