- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Naslovna Privrednici o poslovanju za vreme korone

Privrednici o poslovanju za vreme korone

- REKLAMA -

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga u saradnji sa Opštinom Prijepolje organizovala je sastanak sa oko 50 privrednika regiona na temu poslovanja za vreme pandemije u težnji da privrednike upozna sa merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija.

Državni sekretar Ministarstva privrede Milan Ljušić je izjavio da investiciona aktivnost u Zlatiborskom upravnom okrugu nije zamrla zbog pandemije korona virusa, te da je u ovoj godini plasirano oko 200 miliona dinara bespovratnih sredstava i oko 800 miliona kredita u investiciona ulaganja.

Predsednik Opštine Prijepolje Vladimir Babić je istakao da lokalna samouprava pokušava da odloži sva plaćanja i poreze na lokalnom nivou kako bi pomogla privredi da sačuva kapacitete u otežanim uslovima poslovanja.

Tokom sastanka je Katarina Momčilović Matić iz Centra za EU i integracije predstavila regionalni program podrške, FINNO platformu, razvijenu od strane sedam konzorcijuma u okviru EEN mreže na inicijativu Privredne komore Srbije.

–  Platforma je namenjena preduzećima iz Srbije, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Sadrži informacije o raspoloživim EU, nacionalnim i regionalnim fondovima i programima namenjenim poboljšanju pristupa finansiranju i inovacijama, naveli su iz RPK Zlatiborskog upravnog okruga.

Nadežda Tonić iz Službe za inovacije PKS predočila je mogućnosti finansijske podrške inovacionoj delatnosti kroz četiri vrste finansiranja, dok je predsednica Parlamenta privrednika Svetlana Bjeličić pozvala sve privrednike da zajednički, kroz učešće u donošenju zakonske regulative, stvaraju poslovni ambijent u kome će moći da organizuju svoje poslovanje.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime