- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Prilika za popravku rezultata u sedam sela

Prilika za popravku rezultata u sedam sela

- REKLAMA -

Stanovnici užičkih sela Volujac, Stapari, Vrutci, Bioska, Kremna, Bela Zemlja i Kačer imaće priliku da od 5. do 12. septembra kabasti otpad odlože u kontejnere narandžaste boje, prema BWL projektu.

JKP Bioktoš postaviće kontejnere za kabasti otpad pored objekata mesnih zajednica Kačer, Bela Zemlja, Stapari, preko puta ambulante u MZ Bioska, pored postojećeg eko kontejnera na krivini iznad brane u MZ Vrutci, preko puta objekta PTT, pored postojećih kontejnera u MZ Kremna. //Foto izvor Fejsbuk/ Ere recikliraju

Ere recikliraju su podsetile da je ovo treći put da kontejnere za glomazno postavljaju privremeno u tih sedam sela od uspostavljanja održivog novog načina upravljanja kabastim otpadom.

  • U prethodna dva puta, u njima je prikupljeno približno šest tona otpada, od čega su jedva 2,5 tona bile kabasti. Ovakav rezultat svakako nije za ponos, te se nadamo da će predstojeću “narandžastu nedelju” ova sela iskoristiti da ga značajnije poprave, napomenuli su na Fejsbuk stranici iz grupe Ere recikliraju.

Podsetivši da bez nadoknade građani mogu da odlože kabasti otpad u reciklažno dvorište na deponiji Duboko, JKP Bioktoš je apelovao na građane Užica da ne ostavljaju kabasti otpad pored kontejnera.

JKP Bioktoš bi, po 11. put, trebalo da postavi kontejnere za kabasto na 20 mesta u gradskim mesnim zajednicama poslednje nedelje septembra na nekoliko dana.


Nabavili grajfer


U Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko je dopremljen utovarivač, grajfer nabavljen u okviru BWL projekta.

Foto izvor Fejsbuk/ Ere recikliraju

  • Ova oprema biće korišćena u procesu prikupljanja kabastog otpada, čišćenja divljih deponija i ubacivanja otpada u mašinu za sitnjenje/šreder. Sistem je sada tehnički opremljen u potpunosti (20 kontejnera, grajfer na auto-podizaču, šreder). Jedino nas nedostatak radne snage i izostanak inspekcijskog nadzora mogu sprečiti da se problem kabastog otpada reši zanavek, navele su Ere recikliraju na Fejsbuk stranici.

Bioktoš: Građevinski otpad na Sarića Osoje, ne pored kontejnera

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime