- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Naslovna Prijepoljska udruženja građana dobila oko 7,5 miliona dinara iz budžeta

Prijepoljska udruženja građana dobila oko 7,5 miliona dinara iz budžeta

- REKLAMA -

Predsednik Opštine Prijepolje Vladimir Babić je potpisao ugovore sa predstavnicima udruženja građana kojima su dodeljena sredstva za finansiranje programa od javnog interesa koji se realizuju sredstvima budžeta Opštine. Sa oko 7,5 miliona dinara koliko je izdvojeno iz lokalnog budžeta, biće finansirani programi 31 udruženja.

Za programe udruženja građana predviđeno je 7,5 miliona dinara, za devet oblasti, najviše za ruralni razvoj i ekologiju – 2,3 miliona i humanitarni rad – 2 miliona dinara.

Kolo srpskih sestara pri Hramu Svetog Vasilija Ostroškog po ovogodišnjem konkursu dobilo je najviši iznos – milion dinara, a Međuopštinskoj organizaciji Saveza slepih Srbije Prijepolje opredeljeno je 290.000 dinara.

Udruženje pčelara Prijepolje je ove godine dobilo 85.000,00 dinara, što, prema oceni njegovog predsednika Mirsada Hodžića neće biti dovoljno za planirane aktivnosti.

Planirali smo da to bude bar po 10 ramova, ali ovim sredstvima mi možemo kupiti samo po pola rama po prijavljenom društvu, ali snaći ćemo se kao i ovih godina, jer na žalost, opština nije prepoznala, odnosno nije mogla iznaći više sredstava da nam pomogne u našem radu, kaže predsednik Udruženja pčelara Prijepolje Mirsad Hodžić.

Prilikom svečanog potpisivanja ugovora, mnogi predstavnici udruženja zamerili su opštinskom rukovodstvu zbog kasnog raspisivanja konkursa i dodele sredstava što preti da ih dovede u nezgodnu situaciju kao prošle godine kada su mnogi ostali bez sredstava jer nisu opravdali ili nisu na vreme opravdali dodeljena sredstva u 2020. godini.

Nama je bitno da nađemo sve ljude koji imaju entuzijazam i energiju i koji mogu da iznesu razne projekte do kojih mi ne možemo da stignemo i dokučimo, a zapravo nemamo ni vremena ni stručnog kadra ili nekoga ko je dovoljno zainteresovan za neke oblasti delovanja kao što su uređenje parkova ili zaštite životne sredine, kaže Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje

Podsetimo, prošle godine 500 hiljada dinara dodeljeno je samo Udruženju penzionera opštine Prijepolje, dok je ostatak sredstava ostao neutrošen.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime