- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Prijepoljska bolnica dobila vrednu donaciju od Udruženja Prijepoljaca

Prijepoljska bolnica dobila vrednu donaciju od Udruženja Prijepoljaca

- REKLAMA -

Udruženje Prijepoljaca u Beogradu nastavilo je humanitarnu misiju pomoći svom gradu. Opštoj bolnici u Pirjepolju isporučeno je 11 inverter klima i monitor za laparaskopske operacije, a vrednost donacije iznosi 15 hiljada evra.

Direktor Opšte bolnice Zoran Drobnjak kaže da će uređaji biti raspoređeni u bolesničke sobe za pacijente, za osoblje kao i za server salu u kojoj se nalazi Laboratorijski informacioni sistem, što će omogućiti da taj server funkcioniše kako je planirano i da bude povezan sa laboratorijom Doma zdravlja i bolnicom.

Ova donacija će takođe značajno stvoriti  ambijentalne uslove i  omogućiti odgovarajuće temperature za prostoriju gde se nalazi frižider u kom se čuva najdragoceniji lek a to je  krv i njeni derivati, koji smo dobili od Mistarstva zdravlja,  i ispunimo tehničke uslove gde je potrebno da  temperatura u toj prostoriji bude na propisanom nivou kako bi taj lek bio pravilno čuvan i upotrebljen onako kako treba za sve naše pacijente, naglasio je Drobnjak.

Foto: PPMedia
Predsednik Udruženja Prijepoljaca u Beogradu Ivan Divac, uručio je donaciju od 11 inverter klima uređaja direktoru Opšte bolnice Prijepolje uz dogovor za nastavak pomoći Udruženja svom zavičaju, spram prioritetnih  potreba prijepoljskih zdravstvenih ustanova.

Nakon dve „pandemijske“ godine pauze, 15. juna u Beogradu u Hotelu Majdan održano je “Veče Prijepoljaca“, na kom je bilo oko 500 osoba, što Prijepoljaca što gostiju i prijatelja našeg grada. Svečanost je pored druženja i zavičajnog okupljanja, imala i humanitarni karakter, gde je prvo za Opštu bolnicu Prijepolje prikupljeno 15.000 evra, a u drugom delu je na licitaciji prodajom dresova FК Polimlja, prikupljeno 14.600 evra kao pomoć našem najstarijem sportskom kolektivu, koje su odmah i uplaćene na račun kluba i koje oni već koriste u svom redovnom funkcionisanju, kaže Divac.

Foto: PPmedia

Ocenjujući rad u prethodne tri godine Ivan Divac je izrazio zadovoljstvo sve većim brojem Prijepoljaca koji raspoznavši humanitarni karakter i transparentnost rada Udruženja, uzimaju učešće u akcijama.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime