- REKLAMA -
8.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Prijave za samozapošljavanje do 30. jula

Prijave za samozapošljavanje do 30. jula

- REKLAMA -

Do 30. jula traje javni poziv za samozapošljavanje kojeg su Grad Užice i Nacionalna služba za zapošljavanje uputili nezaposlenima na evidenciji NSZ Filijale Užice koji imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Ukupno 23 nezapsoslena mogu dobiti subvenciju od 250.000 dinara kako bi osnovali radnju, zadrugu, privredno društvo čije sedište mora biti na području Užica. U obavezi su da obavljaju registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruju doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.

Inače je oko 4000 nezaposlenih trenutno u Užicu, a na evidenciji NSZ je trenutno više nezaposlenih nego što ih je bilo u istom periodu prošle godine.

Podsetimo, Grad Užice u saradnji sa republikom i Nacionalnom službom za zapošljavanje je raspisao javne pozive i konkurse za stručnu praksujavne radove,  za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz teže zapošljivih kategorija i za samozapošljavanje.

Do utroška raspoloživih finansijskih sredstava trajaće konkursi za stručnu praksu i dodelu subvencije poslodavcima za nova radna mesta.

Direktorka užičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Zorica Milošević je istakla da je javnim pozivima planirano angažovanje 90 ljudi. Član Gradskog veća Slobodan Grbić je rekao da je lokalna samouprava iz budžeta izdvojila 8,5 miliona kao podršku tim merama aktivne politike zapošljavanja.

Raspisali četiri javna poziva, planiraju angažovanje 90 nezaposlenih

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
8.9 ° C
9.4 °
8.9 °
100 %
4.1kmh
90 %
Čet
16 °
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
29 °
Pon
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime