- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Priboj - Održana treća sednica u novom sazivu

Priboj – Održana treća sednica u novom sazivu

- REKLAMA -

 Članovi Opštinskog veća u Priboju, zasedali su po treći put, u novom sazivu. Na dnevnom redu našlo se osam tačaka, a za sledeću sednicu povučen je Izveštaj o poslovanju u 2019.godini, JP „Toplana” Priboj.

Na sednici je usvojen predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj za 2020.godinu, drugi rebalans opštinskog Budžeta, koji sada iznosi 1.417.215 000,00 dinara i u odnosu na prethodni manji je za 79.098.000 dinara odnosno 5,3 odsto.

Umanjenje se odnosi na kapitalne investicije,koje neće biti završene u tekućoj godini kao što su izgradnja Sportsko-rekreativne zone, odnosno stadiona u Pribojskoj Banji ili planiranog asfaltiranja određenih putnih pravaca.

S obzirom da ni prošlogodišnji program asfaltiranja još nije završen, jer Putevi Užice to ne mogu da postignu,iako su od početka građevinske sezone na području naše opštine, nema potrebe da raspisujemo novi tender za asfaltiranje novih putnih pravaca planiranih za ovu godinu,kad je izvesno da, zbog preostalog vremena,neće biti urađeni u ovoj godini – obrazložio je predsednik Opštine i predsedavajući Opštinskog veća Lazar Rvović.

Povećane su i određene stavke neophodne za početak rekonstrukcije ulice 12.januar u Starom Priboju kao i za nabavku opreme, angažovanje novih kadrova i ostale troškove u zdravstvu.

Većnici su prihvatili i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o davanju saglasnosti JP „Toplana” Priboj za učešće u programu „Podsticanje obnovljive energije,razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji”,gde je za izgradnju nove gradske toplane na biomasu, novih toplovoda i podstanica, na predlog konsultanata, u ukupnom budžetu planirana i rezerva od 50 hiljada eura.

Članovi Opštinskog veća jednoglasno su prihvatili i predlog Odluke o utvrđivanju procene rizika od mogućih katastrofa u opštini Priboj, na šta je već saglasnost dao MUP Srbije odnosno Sektor za vanredne situacije.

Većnici Priboja prihvatili su i dopune Statuta novoformirane ustanove Centar za razvoj usluga socijalne zaštite, kojim se određene usluge socijalne zaštite sa republičkog prenose na lokalni nivo, a prihvaćen je i Operativni plan odbrane od poplava na području opštine Priboj za vode drugog reda.

Na trećoj sednici Opštinskog veća, u ovom sazivu, bez rasprave, prihvaćeni su Izveštaji o poslovanju pribojskih javnih preduzeća u 2019.godini – JКP Usluga i JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

Izvir i foto: PP Media

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
10.9 ° C
12.4 °
10.9 °
76 %
5.1kmh
40 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
26 °
Pet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime