- REKLAMA -
16 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Priboj dobija dečje odmaralište: Škola u Bučju postaje turistički lokalitet

Priboj dobija dečje odmaralište: Škola u Bučju postaje turistički lokalitet

- REKLAMA -

Opština Priboj će na proleće dobiti jedinstven turstički objekat – školu u prirodi. U pitanju je rekonstrukcija i prenamena objekta škole u Bučju, u turistički lokalitet, radi promocije turističkih potencijala Opštine Priboj.

Nakon javne nabavke Ministarstva privrede, ovih dana potpisan je ugovor sa izvođačem – firmom „iz Prijepolja, a  ugovorena vrednost radova je 32.789.119 dinara bez PDV, odnosno 39.346.942 dinara sa PDV.

Finansijeri su Ministarstvo privrede i Opština Priboj, a rok izvođenja radova je 90 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Rekonstrukcija podrazumeva: građevinsko-arhitektonske i elektromontažne radove,kao i radove na mašinskim instalacijama, vodovodnoj mreži i fekalnoj kanalizaciji.

Nekadašnja osnovna škola u Bučju biće tako pretvorena u dečje odmaralište i objekat za boravak u prirodi. Raspolagaće sa oko 60 ležajeva, imaće kuhinju-restoran, teretanu i učionice za nastavu, a spoljno uređenje podrazumevaće dva terena za košarku, terene za odbojku i mali fudbal, rekreativne sprave za teretanu na otvorenom i igralište za decu. Predviđen je i parking prostor i spoljna rasveta.

Pored organizovanja rekreativne nastave u prirodi, rekonstruisana škola u Bučju biće otvorena i za turiste i ljubitelje netaknute prirode, jer se u blizini nalaze i predeli izuzetnih odlika, kao što su jedinstven kanjon Sutjeske ili prelepa visoravan Krnjače, koji su povoljni za slobodno penjanje i istraživanje biodiverziteta.

 

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -

Užice
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
29 %
3.6kmh
0 %
Pet
17 °
Sub
12 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime