- REKLAMA -
19.7 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Pri kraju izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Beograd-Bar

Pri kraju izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Beograd-Bar

- REKLAMA -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je izjavio da je u završnoj fazi izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Beograd– Bar, a pre svega deonice od Valjeva do Vrbnice.

Momirović je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da je taj projekat posebno značajan za Priboj i sva mesta južno od Užica koja su tradicionalno povezana sa prugom Beograd–Bar.

Ako napravimo kvalitetnu železničku infrastrukturu kojom će se do mora putovati šest sati najkvalitetnijim vozovima, napravili smo ogroman iskorak u saobraćajnoj komunikaciji, i to ne samo u Srbiji, već na Balkanu, ocenio je ministar.

On je istakao da se ulaže više od tri miliona evra u rekonstrukciju većeg broja stanica i da je već rekonstruisana pruga do Valjeva za brzinu od 120 kilometara na čas, a koja od puštanja u saobraćaj 1973. godine nikada nije obnovljena.

Sa rekonstrukcijama koje smo do sada uradili, do Užica sada putujemo tri sata i 15 minuta, dok se pre 10 godina putovalo osam sati. Do Valjeva se stiže za malo više od sat vremena, a do Kosjerića za malo manje od dva sata, rekao je Momirović.

Ministar je, govoreći o radovima na obilaznici Straževica–Bubanj potok, naglasio da je to najfrekvetniji deo na saobraćajnoj mapi Srbije kada je reč o teretnom saobraćaju.

Prema njegovim rečima, završen je sektor 4 u dužini od osam kilometara, a privodi se kraju i sektor 5 dužine približno četiri kilometra sa tunelom Straževica.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
54 %
1.3kmh
4 %
Sre
25 °
Čet
23 °
Pet
21 °
Sub
22 °
Ned
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime