- REKLAMA -
8.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Preti nestašica vode, uvedene nove restrikcije

Preti nestašica vode, uvedene nove restrikcije

- REKLAMA -

Tek što se neko vreme stabilizivala situacija sa vodosnabdevanjem na jednoj i epidemijom na drugoj strani, stanje na oba polja se drastično pogoršalo. Na održanoj sednica Štaba za vanredne situacije opštine Požega razmatrane su činjenice da je fabrika vode „Rzav“ iz Arilja još pre nekoliko dana ponovo započela sa smanjenim isporukama vode prema Komunalnim preduzećima. To znači da se ponovo bližimo nestanku vode na slavinama korisnika.

„Više od 30 dana bez kiše, vodostaj Rzava je bio na istorijskom minimumu i imali smo  resetrikcije vode. Nakon toga, poslednjeg vikenda u avgustu pala je malo veća količina vode, hidrološka situacija na reci Rzav se popravila i mi smo u rekordnom roku stabilizovali mrežu. Svi naši korisnioci su dobili vodu. Na žalost da poboljšana hidrološka situacija je kratko trajala, jer već 2. septembra fabrika vode „Rzav“ ponovo uvodi restikcije vode i počinje smanjenje proizvodnje. Požega ima ugovoreno 200 litara vode u sekundi, sa 150 litara može da snabde sve svoje korisnike. Kada bi svi štedeli, moglo bi i sa 120 litara da bude dovoljno. Mi danas dobijamo 70 litara vode u sekundi i činjenica da danas svi imaju vodu proizilazi iz jednog velikog rada našeg preduzeća. Prethodnih dana gledajući vremensku prognozu i očekujući da će doći do ovoga do čega polako i dolazi napunili svoje rezervoare i sada imamo situaciju da sa prilivima od 70 litara vode u sekundi svi korisnici imaju vodu. Videćemo do kada će to trajati rezervaori su prilično puni i ovom prilikom apelujemo na sve naše sugrađane da ne troše vodu ne namenski, da vode računa o svakoj kapi“, objasnio je Miljko Kragović, direktor JKP „Naš Dom“ Požega.

Broj inficiranih virusom korona naglo skočio u ovoj opštini, iznet je podatak da je pacijenata sve više, da su već dve trećine kapaciteta bolnice na Savincu popunjeni i to pacijentima sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Situacija se prati iz sata u sat, pa će se i određene mere preduzimati u skladu sa razvojem situacije, rekao je komadant Štaba, predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović. Do tada on i svi članovi Štaba apeluju na građane da se zaštite primanjem jedne od dostupnih vakcina i da se pridrđavaju propisanih mera, nošenja maski i propisana distanca, kao i pojačane meer lične higijene.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
fog
8.9 ° C
9.4 °
8.9 °
100 %
3.6kmh
90 %
Sre
9 °
Čet
16 °
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime