- REKLAMA -
14.3 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Predstavljanje aktivnosti koje se odnose na reviziju Plana kvaliteta vazduha

Predstavljanje aktivnosti koje se odnose na reviziju Plana kvaliteta vazduha

- REKLAMA -

Aktivnosti sprovedene u cilju revizije Plana kvaliteta vazduha, urađene u saradnji sa Kancelarijom za mlade u okviru projekta Škole za bolji kvalitet vazduha biće predstavljene u petak, 2. juna u 10 časova u Svečanoj sali Gradske kuće.

Ovaj sastanak jedna je u nizu aktivnosti vezanih za unapređenje dokumenata Javnih politika iz oblasti upravljanja kvalitetom vazduha, Plana kvaliteta vazduha kao i Kratkoročnog akcionog plana zaštite kvaliteta vazduha.

Na ovom sastanku biće predstavljene aktivnosti koje se tiču revizije Plana kvaliteta vazduha grada Užica, unapređenja angažovanja mladih u procesima razvoja lokalne politike, kao i podsticanja saradnje između mladih i lokalnih samouprava, a realizovane su u okviru projekta Škole za bolji kvalitet vazduha: monitoring građana zasnovano na građanima, STEM obrazovanje i aktivizam mladih u Srbiji.
Cilj Projekta je da ojača svest dece, mladih, roditelja i nastavnika o negativnom uticaju zagađenja vazduha, nivoima zagađenja vazduha i njegovim štetnim efektima na zdravlje.

Grad Užice je jedna je od izabranih lokalnih samouprava, koja u okviru projekta dobija direktnu tehničku podršku za izradu dokumenata javne politike čiji je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, tačnije doprinos unapređenju zaštite životne sredine i zdravlja. Ovaj proces uključuje i podršku programskom budžetiranju mera za smanjenje zagađenja vazduha i za uključivanje mladih u proces izrade programskih dokumenata i budžeta.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
98 %
1.5kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime