- REKLAMA -
33.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić: Putevi su u katastrofalnom stanju

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić: Putevi su u katastrofalnom stanju

- REKLAMA -

Putna infrastruktura u Kosjeriću je nakon obilnih padavina stradala u velikoj meri, kako je za Radio Lunu naveo predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić šteta je na oko 200, 300 kilometara puta i ne mogu sve ni da popišu, jer je ona iz dana u dan sve veća. Trenutna situacija u Kosjeriću je stabilna, bolja nego prethodna dva dana, vodostaj reka je u padu, a obaloutvrde su ojačane.

Foto: Privatna arhiva

Kosjerić prema rečima Đokića, ne bi trebalo da ima problema iako voda bude još malo veća, osim ako ne bude nekih ekstremnih vodostaja.

Vodostaj reka je u padu, obaloutvrde gde je pre dva dana probila voda smo  ojačali. Juče smo prokopali kanale, dodali smo još nekih cevi. Ako ovako ostane i ako još bude veća voda nećemo imati problema sem nekih ekstremnih situacija.Nakon poplave od pre dva dana imamo osam popljavljenih kuća, a vodu smo tada nakon dva sata izvukli iz tih domaćinstava, rekao je Đokić.

Nakon obilnih padavima poslednjih dana u Kosjeriću su najviše stradali putevi.

Putevi su nam u katastrofalnom stanju, oni su odnešeni. Imamo štete na 200, 300 kilometara puta, ne možemo svu štetu da popišemo jer je ona iz dana u dan sve veća. Kada se vreme stabilizuje krenućemo da popravljamo puteve. Što se tiče štete na usevima, kada komisije opštinske uprave koje izlaze na teren popišu štetu znaćemo koliko su usevi stradali, kazao je Đokić.

On je dodao da će tražiti pomoć od države, ali da su ih već kontaktirali iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, zatim iz Srbija voda, Puteva Srbije i iz ostalih ministarstva i Vlade.

Iz Srbija voda su nam nudili mehanizaciju da pomognu, ali za sada nam pomoć nije potrebna, borimo se sami, rekao je Đokić.

U Kosjeriću je vanredna situacija proglašena 6. juna u delu teritorije opštine Kosjerić u samom gradu, Mesnoj zajednici selo Kosjerić i mesnoj zajednici Brajkovići zbog problema sa vodosnabdevanjem.

Kosjerić: Spašavaju most u selu Brajkovići na državnom putu Kosjerić-Valjevo

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
33.5 ° C
33.5 °
33.5 °
35 %
3.2kmh
2 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime