- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Pozvani ste na čudesni ples

Pozvani ste na čudesni ples

- REKLAMA -

Ples među svicima u subotu u užičkoj biblioteci

Nasmejaće, ali i rastužiti knjiga kratkih priča Lele Milosavljević Ples među svicima o kojoj će građani Užica moći da čuju u subotu u užičkoj Narodnoj biblioteci tokom književne večeri.

Svakodnevni, običan život čoveka je inspirisao Užičanku Lelu Milosavljević da među korice svoje druge knjige umetne više od 30 različitih sudbina.

Piše o zaposlenoj ženi, često skrajnutoj i, kako objašnjava, okruženoj obavezama i čestim nerazumevanjem partnera, dece, okoline. Priča o poremećenim odnosima između rođaka i srodnika. Piše o ljubavi, prijateljstvu, manje prisutnim stvarima koje želi da otrgne od zaborava, o ređe korišćenim rečima. Nadahnuta je sastancima, rastancima, događajima iz mladosti. Inspirisali su je mentalitet, grad, podneblje.

–         To je knjiga mojih sećanja, pojmova, događaja, običaja. To je knjiga o vrednostima koje nestaju, a koje želim da sačuvam, kaže za RAM mrežu Lela Milosavljević koja veruje da će knjiga pronaći čitaoce među svim generacijama. 

Reči koje bi rekla drugarici, kako objašnjava, autorka je pretočila u priče o nadanjima i strepnjama sve više zatvorenih i usamljenih ljudi, otuđenih u svetu u kojem se sve više dopisujemo, ređe družimo i manje poveravamo.

–         Više nemate sa kim da pričate i to je ono što mene na neki način boli. Zato je potrebno da mrak oteramo na način na koji najbolje umemo, kaže Lela Milosavljević, poručivši da bi u brzom svetu trebalo zastati, preispitati se i da bi žal za izgubljenim vremenom trebalo preduprediti druženjem sa prijateljima i dragim ljudima.

Sa radošću se vraća pisanju autorka knjige čije su misli, kako piše i kaže, njeni svici. Pitali smo je koje je boje ta knjiga u izdanju Svitka.

–         Svici su bića koja nose svetlost u sebi i zato slika mora biti svetla. Ples je smelost, radost, ali ima tu i crvene boje. U suštini, obojen je životom i to je osnovna boja mog plesa, priča Lela Milosavljević.

Njen Ples među svicima užička publika imaće priliku da upozna na književnoj večeri tokom koje će, sem autorke, govoriti recenzent knjige Marija Knežević, profesor srpskog jezika i književnosti, i urednik knjige Milijan Despotović, ispred izdavačke kuće Svitak. Glumci Narodnog pozorišta Užice Tanja Jovanović i Branislav Ljubičić govoriće odlomke iz knjige Ples među svicima.

Taj čudesni ples, kako kaže Lela Milosavljević, počinje u 19 časova.

foto izvor: Lela Milosavljević

Tragovi bosih stopala je naziv prve knjige Lele Milosavljević, objavljene 2016. godine. Priče i odlomci iz te knjige su objavljeni u više elektronskih i štampanih časopisa.

Za kratku satiričnu priču, Lela Milosavljević je 2017. godine dobila zlatnu diplomu na 2. Festivalu humora i satire Velika praznina za veliki let.

Užičanka Lela Milosavljević, po zanimanju medicinska sestra, radi u užičkoj bolnici. Odrasla je uz pisanje poezije i proze, voli umetnost. Pisanje i stvaranje su joj duhovna hrana, a knjige, poput ljudi, smatra učiteljima i vodičima života na putu do sazrevanja, spoznaje.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime