- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Srbija i region Politika Pozivaju na udruživanje snaga: Peti oktobar inspiracija i putokaz

Pozivaju na udruživanje snaga: Peti oktobar inspiracija i putokaz

- REKLAMA -

Demokratska stranka se ponosi svojim doprinosom u pobedi nad režimom Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000. godine kojom je odbranjena izborna volja građana Srbije iskazana na izborima održanim 24. septembra 2000. godine, saopštili su iz Demokratske stranke naglasivši da se ne odriču petooktobarskih ideala slobodne, demokratske i evropske Srbije zbog kojih su građani Srbije izašli na ulice.

–  Uvek ćemo svedočiti o istini da je većina građana Srbije do 5. oktobra 2000. godine živela u zemlji hiperinflacije, nestašica, ratova i opšte bede, te da je tog dana Srbija spasena od potpunog ekonomskog, političkog i društvenog sloma. Nikad nećemo kao istinu prihvatiti laži koje o našoj borbi protiv ratno-kriminalne politike iz devedesetih godina već dve decenije šire Aleksandar Vučić, njegove pristalice i drugi ostaci Miloševićevog režima, navele su u saopštenju demokrate.

Oni su napisali da je Srbija 2012. godine ušla u društvenu i političku regresiju u kojoj su poništene mnoge tekovine Petog oktobra. Smatraju da je to privremeno stanje koje će se, kako su napisali, okončati novom pobedom naroda Srbije i pravde nad silom i nepravdom.

–  Peti oktobar je bio i ostao naša večita inspiracija i nepobitan dokaz da su želja i potreba ljudi za normalnim životom u uređenoj, demokratskoj i u moderni svet integrisanoj zemlji jače od svake nazadne i autokratske vlasti. To je istovremeno i putokaz kako se može i treba boriti protiv sadašnjeg režima koji po mnogim svojim karakteristikama predstavlja naslednika i sledbenika režima Slobodana Miloševića, ojačanog upravo za petooktobarsko iskustvo poraza i pada, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Na godišnjicu istorijskih događaja iz 2000. godine, Demokratska stranka je ponovo pozvala građane na otpor, udruživanje snaga i zajedničku borbu u kojoj, kako su naveli, ima mesta za sve koji iskreno žele da žive u boljoj, uspešnijoj i srećnijoj zemlji.

Navršava se 21 godina od 5. oktobra

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime