- REKLAMA -
13.9 C
Užice

Požežani usvojili rebalans budžeta

- REKLAMA -

Predsednik Skupštine opštine Požega Dejan Mrkić za Radio Požegu je naveo da je nakon konstruktivne skupštinske rasprave oko geoloških istraživanja zaključeno da su u Požegi, kako je naveo, svi na istoj strani, da nema podela između stanovnika i rukovodstva opštine, da svi rade u interesu svih građana i da niko neće dozvoliti da na neki način neko bude ugrožen.

Na skupštinskoj sednici o geološkim istraživanjima, Narodna stranka protiv raskopavanja Srbije

Odbornici Skupštine opštine Požega su usvojili na šestoj sednici drugi ovogodišnji rebalans budžeta opštine.

http://www.pozega.org.rs/index.php?id=365

Tom odlukom su predviđena dodatna sredstva za nekoliko investicija koje će biti sprovedene u narednom periodu, piše Radio Požega. 

Foto izvor Opština Požega Fb stranica

–  Tako je, zbog velikog interesovanja građana, za 20 miliona dinara uvećan iznos budžetskih sredstava za zajedničke projekte asfaltiranja puteva u svim delovima opštine gde su za takav vid investicija građani zainteresovani. Pored ovoga, iz budžeta će biti izdvojeno i 17,8 miliona dinara za završetak vodovodnih sitema u Čestobrodici, Tabanovićima, Loretu, Papratištu i Donjoj Dobrinji čime će još oko 150 domaćinstava dobiti “rzavsku” vodu. Konačno, dodatnih 3 miliona dinara će biti izdvojeno za proširenje kapaciteta požeškog vrtića sa ciljem da sva deca mogu računati na usluge požeške predškolske ustanove a biće razmotrene imogućnosti otvaranja odeljenja u još nekim seoskim sredinama, naveli su na zvaničnoj Fejsbuk stranici iz Opštine Požega.

03 DRUGI REBALANS BUDZETA OU ZA 2021

Odbornici požeške skupštine su, između ostalog, usvojili i Lokalni antikorupcijski plan, izveštaje o radu pojedinih lokalnih i regionalnih preduzeća i odluku da se pisac iz Požege Dragan Jovanović Danilov imenuje za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke.

–   Na ovom zasedanju je usvojeno još nekoliko značajnih odluka poput Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite, Zaključka o davanju saglasnosti na odluku o poveravanju opštini Požega svojstva ovlašćenog predlagača, kapitalnog projekta nosioca investitorskih ovlašćenja pripreme iizgradnje regionalnog sistema za odvodjenje i prečišćavanje otpadnih voda a do osnivanja regionalnog preduzeća a usvojen je i Etički kodeks funkcionera opštine Požega, dodali su iz Opštine Požega na Fejsbuku.

04 ЛОКАЛНИ АНТИКОРУПЦИЈСКИ ПЛАН – nacrt

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime