- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Požega: Smanjen broj odbornika u skupštini

Požega: Smanjen broj odbornika u skupštini

- REKLAMA -

Odluku o smanjenju odbornika Skupštine opštine Požega sa 52 na 35 doneli su članovi Opštinskog veća na 40. zasedanju u okviru izmene i dopune statuta opštine Požega, prenosi Radio Požega.

Predsednik opštine Đorđe Nikitović donošenje ovakve odluke obrazložio je smanjenjem broja stanovnika u opštini Požega i ocenio da će to dovesti do smanjenja troškova, ali i funkcionalnijeg rada.

Popisom iz ove godine je utvrđeno da opština Požega ima manje stanovnika nego prema popisu iz 2011. godine. Naša prethodna odluka, koja je još na snaži, je da SO Požega broji 52 odbornika. Gradovi koji su po broju stanovnika mnogo veći od Požege imaju po 50-ak odbornika u Skupštini. Smatramo da je to za opštinu Požega potpuno nepotrebno. Osim što ćemo smanjiti troškove imaćemo i funkcionalniji rad, pa je nova odluka da odbornika u SO Požega u narednom sazivu bude 35. Imaćemo i veliku uštedu u samom budžetu, kaže Nikitović.

Na zasedanju Opštinskog veća usvojena je i odluka o izradi plana razvoja opštine za period od 2023. do 2030. godine. Većnici su pod tačkom  izmena plana javnih nabavki diskutovali o dva velika projekta.

Radi se o našoj deponiji u Godoviku. Opština Požega u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine je opredelila ukupno 80 miliona dinara za početak prve faze. U 2024. godini  planirana je i druga faza. I zaista će nam to mnogo značiti. Što se tiče izmene plana javnih nabavki tu smo pored ubacivanja u naš plan radova za deponiju ubacili i radove na izgradnji vodovodne mreže za dve mesne zajednice, Tučkovo i Jelen Do, vrednosti 79,5 miliona dinara. I to moram da kažem da neće biti moguće sve uraditi u ovoj godini. Iznos će biti značajno veći jer nisu u prvoj fazi obuhvaćeni elektro radovi, tako da će sama investicija biti verovatno preko 100 miliona dinara, kaže predsednik opštine Nikitović.

Članovi Veća danas su usvojili predloge komisije za opštinska priznanja koja će biti dodeljena povodom 7. aprila – Dana opštine Požega, ali i po prvi put odluku da predsednik opštine podnosi izveštaj o svom radu Opštinskom veću.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
61 %
7.4kmh
99 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime