- REKLAMA -
2.6 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Požega sa 9 miliona dinara subvencioniše zamenu kotlova

Požega sa 9 miliona dinara subvencioniše zamenu kotlova

- REKLAMA -
POŽEGA- U Požegi 62 domaćinstva potpisalo je ugovore ugovore o subvencionisanoj zameni kotlova za grejanje.Za ovu namenu je iz opštinskog budžeta izdvojeno 4,5 miliona dinara koliko je obezbedilo i Ministarstva za zaštitu životne sredine. Slični projekti planirani su i za naredni period.

“Na konkurs se javilo 88, a pravo na dobijanje subvencije su ostvarila 62 građanina naše opštine. Ukupan budžet u saradnji sa Ministarstvom je 9 miliona dinara, od kojih je 4,5 miliona za kotolove na gas, a 4,5 miliona za kotlove na pelet. Zbog velikog interesovnja moram da kažem da će opština i ubuduće nastaviti ovaj trend. I sa drugim ministarstvima poput Ministarstva rudarstva i energetike mi smo isto u odličnoj saradnji. Pozivam sve zainteresovane građane da se jave i u toku ove godine, a i u narednoj godini za konkurs i sigurno će dobiti novčana sredstva“, kaže predsednik Privremenog organa opštine Požega Đorđe Nikitović.

Odlukom od 7. novembra odobrena su i dodatna sredstva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Požega. Do kraja godine za tu namenu je izdvojeno još dva miliona dinara, odnosno po milion iz lokalnog budžeta i Ministarstva rudarstva i energetike. Prvobitno opredeljena sredstva po Javnom konkursu za poboljašnje energetske efikasnosti su utrošena već početkom novembra.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
2.6 ° C
2.6 °
2.6 °
82 %
1.7kmh
4 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
14 °
Pon
8 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime