- REKLAMA -
20.9 C
Užice
Početna Srbija i region Požega: Podrška napadnutim Požežanima na protestu u Beogradu

Požega: Podrška napadnutim Požežanima na protestu u Beogradu

- REKLAMA -

Građani Požege su se okupili sinoć na Trgu slobode i osudili fizički napad policije na studentkinju Vanju Vulović, tokom protesta u Beogradu u sredu, kao i sinoćnji napad huligana na Vojislava Milovančevića, novinara portala nova.rs, koji su poreklom iz Požege.

„Okupili smo se da iz naše i njihove Požege pošaljemo snažnu poruku odnarođenim policajcima, navijačkim bandama i vrhovnom komandantu svih režimskih huligana – Aleksandru Vučiću, da nema ćutanja na nasilje, da ne možete da nas bijete i da nećemo da trpimo vaše iživljavanje iz koga jedino progovaraju strah, nesigurnost i očaj“, rekao je Aleksandar Divović, novinar i publicista.

Oko 200 učesnika protesta su velikim aplauzom pozdravili svoje sugrađane i poželeli im brz oporavak. Okupljenima su se obratili Ljiljana Milovančević, majka Vojislava Milovančevića, i Vladan Vulović, otac Vanje Vulović.

Svedočeći o svojim emocijama kada je videla „svog sina razbijene glave“, Ljiljana Milovančević je navela da je on napadnut „dok je obavljao svoj posao“.

„Kako je plakalo moje srce, tako su plakala srca mnogih majki, čija su deca takođe pendrecima pretučena“, rekla je Ljiljana i dodala da njen sin „nije ni huiligan, ni narkoman“, nego da je „među onima koji ne veruju da je Zemlja ravna ploča“.

Vladan Vulović, otac studentkinje Vanje, istakao je da se on i njegova porodica nisu uplašili, a potom je pročitao Vanjino svedočenje, koje je ona objavila na društvenim mrežama o fizičkom nasrtaju više desetina policajaca na grupu učesnika protesta, među kojima je bila i ona.

„Krivim sebe i krivim nas što smo dozvolili da se naša deca i naši unucu svojom krvlju bore za bolju Srbijiu i što mi to nismo doveli do kraja, kada je to trebalo da uradimo, već smo se iz toga izvukli“, kazao je, između ostalog, Vladan Vulović i pozvao građane da „ne pristaju na to da „decu dele na našu i njihovu“.

Putem telefona, građanima se obratio i Vojislav Milovančević, zahvalio se na podršci, a potom pručio da se „agresija i mržnja već deset godina sistemski neguju u Srbiji i da se zna ko je katalizator te mržnje“.

– Ne plašim se i, posle svega, imam još veći entuzijazam da svoj posao radim što bolje“, poručio je Milovančević i ocenio da je „istina jedini parametar profesionalnih novinara, bez obzira na to koliko je teško govoriti istinu u ovakvoj Srbiji i sa ovakvom vlašću“.

(N. Kovačević)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20.9 ° C
20.9 °
17.4 °
72 %
0.5kmh
0 %
Ned
37 °
Pon
34 °
Uto
34 °
Sre
36 °
Čet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime