- REKLAMA -
8.7 C
Užice
Početna Slobodno vreme Povratak glupih slika od petka u Reflektoru

Povratak glupih slika od petka u Reflektoru

- REKLAMA -

Povratak glupih slika, naziv je izložbe autora Žolta Kovača, koja će 23. septembra biti otvorena u 19 sati u Galeriji Reflektor u užičkom naselju Krčagovo.

povratak glupih slika

– Povratak glupih slika (2020–2022) Žolta Kovača je umetnički projekat koji u gluposti pronalazi vitalnost duhovitog demistifikatora slikarstva. (…) Žolt Kovač u Povratku glupih slika nastavlja nepretencioznu, ozbiljnošću neopterećenu dekonstrukciju mitske figure slikara i mitskog statusa slikarstva, čemu je posvećen tokom svoje duge umetničke karijere. Da li je glupost dovoljno moćna da raskrinka pretpostavljeni prestiž slikarstva ili je slika dovoljno nemoćna da posustane pred intervencijom gluposti?, navela je istoričarka umetnosti Ana Ereš. //Foto izvor Galerija Reflektor

Posetioci Reflektora do 30. septembra mogu pogledati u Reflektoru radove Žolta Kovača, umetnika koji je do sada priredio 27 samostalnih izložbi, učestvovao na izložbama Oktobarski salon, Memoriijal Nadežde Petrović, Pančevačko bijenale, ukupno u oko stotinu grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Slovenija, Nemačka, Austrija, Norveška, Poljska, Slovačka, Mađarska, Francuska, Češka, Estonija, Grčka, SAD, Rusija, Makedonija).


Žolt Kovač


Po završetku Matematičke gimnazije u Beogradu 1994. godine upisuje Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, na kom i magistrira 2002. godine. Doktorske studije umetnosti završava 2016. godine na istom fakultetu. Od 2000. do 2002. godine pohađao Školu za istoriju i teoriju slike pri Centru za savremenu umetnost u Beogradu.

Radi kao profesor strukovnih studija na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd, odsek Beogradska politehnika, gde je šef Katedre za likovne i digitalne umetnosti i rukovodilac marketinga. Suosnivač internet magazina za savremenu umetnost Supervizuelna (www.supervizuelna.com). Svirao bas gitaru u alternativnoj rok grupi Jarboli. Živi u Beogradu.


- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
67 %
1.2kmh
87 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime