- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna Srbija i region Poverenik Marinović poručio deci da paze šta dele na društvenim mrežama

Poverenik Marinović poručio deci da paze šta dele na društvenim mrežama

- REKLAMA -

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović poručio je povodom Svetskog dana deteta da fotografije i video zapisi mogu otkriti mnogo informacija i da deca treba da budu pažljiva sa njihovim deljenjem na društvenim mrežama.
Dodao je da fotografije mogu otkriti lokaciju na kojoj dete živi, u koju školu ide, u koji park ili kafić odlazi, pa je važno da budu oprezni s njihovim deljenjem.

Na vreme mislite o tome ko će sve moći da vidi vaše objave koje sadrže podatke o ličnosti, tj. da li ste obezbedili da sadržaje koje delite mogu da vide samo oni kojima ste vi to omogućili ili su dostupni širem krugu ljudi, kao i da li ste sam nalog obezbedili dovoljno jakom šifrom koja neće moći lako da se otkrije, naveo je poverenik.

Marinović je upozorio decu da deljenjem informacija o sebi mogu biti izloženi raznim problemima, jer može doći i do zloupotrebe podataka ili komentara zlonamernih ljudi.

Razgovarajte s roditeljima, starijom braćom, sestrama, ili sa nekom drugom starijom osobom iz svog okruženja u koju imate poverenja, o sigurnosti na internetu. Ponekad mogu imati korisne savete koji vam mogu pomoći, poručio je poverenik Marinović.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime