- REKLAMA -
11.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Povećana naknada za uređenje građevinskog zemljišta u Čajetini

Povećana naknada za uređenje građevinskog zemljišta u Čajetini

- REKLAMA -

Skupština opštine Čajetine je na 27. sednici donela odluku o povećanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta u prvoj, drugoj, trećoj i četvrtoj zoni u visini od 12,5 do 17 odsto, što je bilo uslovljeno rastom cena i inflacijom, kao i rastom cena kvadrata apartmanskog prostora na Zlatiboru.

  • Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, a primenjivaće se od 1. januara 2023. godine. Tako da će svi oni investitori koji uplatu budu izvršili tokom 2022. godine moći da to urade po staroj ceni, a od 1. januara će se primenjivati nove cene, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

Na sednici Skupštine opštine Čajetina su usvojene izmene planova rada za Javna preduzeća Vodovod Zlatibor i Gold gondola Zlatibor, a doneto je i nakon objavljenog javnog oglasa, rešenje o otuđenje četiri parcele, od kojih su tri na Zlatiboru, a jedna u Braneškom Polju, odnosno na Sušici, kao i nekoliko odluka o doparcelaciji zemljišta radi ispravke granica parcela na samom Zlatiboru.

On je dodao da su odbornici doneli i odluku o uređivanju građevinskog zemljišta sredstvima investitora na Zlatiboru.

  • Ugovoreno je da se uradi kružni tok kod hotela Olimp, zatim da se izgradi ulica od hotela Tornik do budućeg kružnog toka na obilaznici na Zlatiboru. Zatim da se završe radova na zgradi i objektima Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor, da se obave radovi izmeštanja dalekovoda na samom Zlatiboru, tako da očekujemo da ćemo do kraja decembra uspeti da realizujemo te planirane radove, izjavio je Đurić.

Odbornici skupštine su upoznati sa izvršenjem budžeta za prvih devet meseci ove godine, koji se realizuje planiranom dinamikom, a u toku je završna faza izrade budžeta za 2023. godinu, koji će se pred odbornicima naći na skupštini 15. decembra ove godine.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
59 %
7kmh
100 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime