- REKLAMA -
24.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Povećaće roditeljski dodatak, uvećali stipendije studentima

Povećaće roditeljski dodatak, uvećali stipendije studentima

- REKLAMA -

Članovi Opštinskog veća Čajetina tokom 64. sednice su upoznati sa izvršenjem budžeta  prvih osam meseci ove godine.

  • Ostvareni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima iznose 2.731.277.959,48 dinara odnosno 71,67% u odnosu na planirane. Rashodi i izdaci budžeta u posmatranom periodu su izvršeni u iznosu od 2.053.819.810,13 dinara odnosno 53,89 % u odnosu na planirane, naveli su iz Opštine Čajetina.

Opštinski većnici Čajetine su na 64. sednici utvrdili odluke po kojima je prihvaćena izmena finansijskih planova JP Gold gondola Zlatibor i čajetinskog  JKP Vodovod Zlatibor. Veće je predložilo i članove Nadzornog odbora JP Zoohigijena Čajetina.

Iz Opštine Čajetina su napomenuli da je došlo do povećanja jediničnih cena doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta usled povećanja osnovice- prosečne cene novogradnje stanova na području te opštine.

  • S obzirom na to da je u protekloj godini izdat veliki broj građevinskih dozvola koje su za predmet imale stambene jedinice namenjene prodaji, a da su cene građevinskog materijala i komunalnog opremanja porasle, očekuje se i porast cena u predstojećim kupoprodajnim ugovorima što će uticati i na podizanje osnovice u Republičkom zavodu za statistiku, a samim tim i na naše doprinose koji će biti veći u određenim zonama, navedeno je.

Uvećanje stipendija studentima sa područja Čajetine za 20 % u odnosu na dosadašnje, predložili su članovi Opštinskog veća Čajetine odlukom usvojenom na 64. sednici. Odlučili su da raspišu konkurs za stipendiranje studenata za školsku 2022/2023. godinu koji će uskoro biti objavljen.

Povećaće od sledeće godine roditeljski dodatak koji se isplaćuje iz budžeta Opštine Čajetina za prvo, drugo, treće i svako naredno dete, pa će roditelji za prvo dete dobiti podršku od  100.000 dinara, za drugo dete 150.000 dinara, za treće i svako naredno dete 200.000 dinara, saopšteno je iz lokalne samouprave nakon što je Opštinsko veće usvojilo predlog o povećanju roditeljskog dodatka.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
67 %
0.7kmh
57 %
Pon
29 °
Uto
30 °
Sre
24 °
Čet
26 °
Pet
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime