- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Potpisani ugovori, do 2024. godine obilaznice oko Užica, Požege i Loznice

Potpisani ugovori, do 2024. godine obilaznice oko Užica, Požege i Loznice

Predstavnici Vlade Srbije i Puteva Srbije su potpisali sa kineskom kompanijom Power construction corporation of China Okvirni sporazum o sprovođenju projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica, Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača. Sporazum je potpisan u prisustvu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i ambasadorke Kine, Čen Bo.

- REKLAMA -

Nakon potpisivanja ugovora sa kineskom kompanijom Power construction corporation of C hina za izgradnju obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege, Užica, Loznice i tunela Kadinjača, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država prvi put izvođiti tako veliki novac za građane i rešavanje njihovih saobraćajnih problema u tim opštinama i gradovima.

Predsednik je kazao da bi obilaznica oko Gornjeg Milanovca trebalo da bude završena 2023. godine, a u prvoj polovini ili prvom kvartalu 2024. obilaznice oko Užica, Požege i Loznice.

Ugovor sa Kinezima su potpisali ministar građevinarstva Tomislav Momirović i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja smatra da je ovaj dan istorijski za sve građane Užica.

–  Značajno je to što će do kraja godine biti završena tehnička dokumentacija, a pošto je izvršena eksproprijacija, vrlo brzo će se krenuti sa radovima. To će biti početkom naredne godine, oni će biti završeni za dve i po godine, a vrednost je oko 30 miliona evra. O ovome se decenijama govorilo, a građani Užica dobiće mnogo. Izmestiće se teretni saobraćaj iz grada, ubrzaće se gradski saobraćaj, a smanjiće se aerozagađenje, istakla je  gradonačelnica Užica.


Generalni direktor kompanije Pauer konstrakšn korpporejšn of Čajna za Srbiju Jang Bo kaže da je svestan značaja projekata o izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo i obilaznice kod Požege Užica i Loznice, kao i tunela ispod Kadinjače.

– Svesni smo kakav značaj ovi projekti imaju za poboljšanju saobraćajnih uslova u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije i zato ćemo nastojati da sve poslove obavimo kvalitetno i efikasno, izjavio je Jang Bo nakon potpisivanja komercijalnog i okvirnog ugovora za gradnju ovih saobraćajnica.

Kako su podsetili iz Grada Užica, Obilaznica oko Užica duga je 4,8 kilometara i na njoj će biti i most dužine oko 200 metara. Tunel Kadinjača na pravcu Dub-Dubci od 6,28 km sa današinjih 45-50 minuta Užice Bajina Bašta, skratiće taj put za pola sata. Potpisan je u Beogradu i Sporazum o izgradnji obilaznica oko Požege, u dužini 3,8 kilometara koji će spajati sdržavni put prvog reda Čačak-Požega-Užice i državni put prvog reda Kosjerić-Požega-Arilje sa petljom Požega na autoputu ka Crnoj Gori koji je u izgradnji.

Predstavnici vlade i Puteva Srbije danas su, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, potpisali komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo sa predstavnicima kineske kompanije Power construction corporation of China.

У присуству председника Србије Александра Вучића потписан Оквирни споразум о изради пројекта за изградњу обилазнице

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime