- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Potpisan sporazum za unapređenje usluga u jedinstvenoom upravnom sistemu

Potpisan sporazum za unapređenje usluga u jedinstvenoom upravnom sistemu

- REKLAMA -

Grad Užice je jedna od 11 lokalnih samouprava koje su potpisale sporazum o saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ kojim je obezbeđena podrška za formiranje i unapređenje usluga jedinstvenih upravnih mesta kroz povezivanje postupaka.

Član gradskog veća Miodrag Petković je ume Grada Užica potpisao sporazum koji podrazumeva dalje unapređenje usluga u već postojećem jedinstvenom upravnom mestu.

Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave, izjavio je ovom prilikom da je gotovo sve što se radi u okviru reforme javne uprave usmereno ka ostvarivanju jedinstvenog cilja, a to je da građani budu zadovoljni uslugama javne uprave. Kako je naveo, jednostavne, brze i kvalitetne usluge koje organi direktno pružaju svojim korisnicima odraz su svih „unutrašnjih reformskih procesa i napora“, odnosno „ogledalo“ uspešnosti i merilo efektivnosti i kvaliteta administracije.

Podrška je obezbeđena u okviru aktivnosti „Unapređenje kvaliteta i efikasnosti u pružanju usluga na lokalnom nivou“ koju sprovodi SKGO u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u Republici Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji implementira nemačka organizacija GIZ.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime