- REKLAMA -
17.1 C
Užice

Potpisan sporazum o saradnji

- REKLAMA -

Opština Bajina Bašta je potpisala sporazum o saradnji sa Maticom srpskom čime je, prema navodima predsednice opštine Vesne Đurić, Bajina Bašta dodatno prepoznata kao svojevrsna prestonica ćirilice u Srbiji.

Uz podršku Matice srpske, u opštini koja ima Park ćirilice planiraju da otvore Muzej ćirilice u Rači, kao deo budućeg kompleksa Doma ćirilice.

  • Matica srpska u opštinama širom Srbije pronalazi segmente koji su značajni za nacionalnu kulturu, a to je upravo negovanje ćirilice u Bajinoj Bašti. Osim kroz aktivnosti usmerenih ka očuvanju ćirilice, ova saradnja trebalo bi da se realizuje i u vidu obezbeđivanja književnih dela za lokalne biblioteke, rekao je generalni sekretar Matice srpske Milan Micić.

Matica srpska je najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija koja je osnovana 1826. godine u Pešti, podsetili su iz Opštine Bajina Bašta ukazavši da je cilj uspostavljanja saradnje unapređenje kvaliteta književnog, umetničkog i obrazovnog rada kroz delovanje u okviru zajedničkih projekata.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17.1 ° C
17.1 °
17.1 °
93 %
1.4kmh
0 %
Pon
30 °
Uto
30 °
Sre
22 °
Čet
26 °
Pet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime