- REKLAMA -
9.6 C
Užice

Potpisan sporazum o saradnji

- REKLAMA -

Opština Bajina Bašta je potpisala sporazum o saradnji sa Maticom srpskom čime je, prema navodima predsednice opštine Vesne Đurić, Bajina Bašta dodatno prepoznata kao svojevrsna prestonica ćirilice u Srbiji.

Uz podršku Matice srpske, u opštini koja ima Park ćirilice planiraju da otvore Muzej ćirilice u Rači, kao deo budućeg kompleksa Doma ćirilice.

  • Matica srpska u opštinama širom Srbije pronalazi segmente koji su značajni za nacionalnu kulturu, a to je upravo negovanje ćirilice u Bajinoj Bašti. Osim kroz aktivnosti usmerenih ka očuvanju ćirilice, ova saradnja trebalo bi da se realizuje i u vidu obezbeđivanja književnih dela za lokalne biblioteke, rekao je generalni sekretar Matice srpske Milan Micić.

Matica srpska je najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija koja je osnovana 1826. godine u Pešti, podsetili su iz Opštine Bajina Bašta ukazavši da je cilj uspostavljanja saradnje unapređenje kvaliteta književnog, umetničkog i obrazovnog rada kroz delovanje u okviru zajedničkih projekata.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.6 ° C
9.6 °
9.6 °
85 %
5.1kmh
100 %
Sub
11 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime