- REKLAMA -
21.1 C
Užice
Početna Srbija i region Pošta Srbije nije povećala cene međunarodne dostave, promene troškova usled globalne pandemije

Pošta Srbije nije povećala cene međunarodne dostave, promene troškova usled globalne pandemije

- REKLAMA -

Tokom ove godine nije bilo promene cenovnika međunarodnog poštanskog saobraćaja od strane javnog poštanskog operatora, JP „Pošta Srbije“

“Nisu povećane cene dostave paketa građanima u okviru pružanja univerzalne poštanske usluge, kao ni cene podnošenja poštanskih pošiljaka na carinski pregled, niti su uvedeni bilo kakvi novi dodatni troškovi. Sigurno je da razloge za promene trgovinske prakse „Aliekspresa“ ne treba tražiti na državnom nivou, niti u međusobnim odnosima Srbije i Kine, koji su tradicionalno dobri i posebno važni za obe države, već su trenutne promene nastale zbog otežanog odvijanja različitih vidova transporta u celom svetu usled globalne pandemije“, objasnila je Tatjana Matić,  državna sekretarka u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija.

Matić je podsetila na pismo Bišara A. Huseina, generalnog direktora Svetskog poštanskog saveza, jedne od specijalizovanih agencija, Ujedinjenih nacija, upućeno svim vladama država članica i ministarstvima nadležnim za poštanski saobraćaj, u kojem se pozivaju da daju podršku poštanskom sektoru koji se suočava sa mnogim teškoćama u ovom periodu.

„Shodno tome očekujemo da će nakon smirivanja i okončanja pandemije u globalnim okvirima, naši građani ponovo biti u mogućnosti da naručuju i kupuju veliki broj proizvoda sa uslugom besplatne dostave ili uz iznose poštarina kao što su bili pre pandemije“, zaključila je državna sekretarka.

RINA

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
21.1 ° C
21.1 °
21 °
37 %
1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime