- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna EKO Pomogla bi i nacionalna kampanja

Pomogla bi i nacionalna kampanja

Svaki papirić bačen tokom vožnje na nepredviđeno mesto u Opštini Čajetina traži veću angažovanost komunalnog preduzeća i ruži sliku najposećenije planine Srbije sa oko tri hiljade stanovnika i najmanje 30 000 dnevnih posetilaca tokom praznika i turističkih sezona.

- REKLAMA -

Odmorište duž magistrale preko Zlatibora u naselju Farma je očišćeno od razbacanog otpada tokom akcije u kojoj su prošle nedelje učestvovali predstavnici preduzeća Viner štediše, glumci Viktor Savić i Aleksandar Radojičić kao učesnici emisije Biciklom kroz Srbiju, školarci iz čajetinske Eko patrole i KJP Zlatibor.

Vera Blagojević iz KJP Zlatibor je podsetila za Zlatiborpress da je ista lokacija očišćena od smeća pre oko mesec dana. Apelovala je na odrasle da tokom šetnje i vožnje otpad zadrže kod sebe do odlaganja u odgovarajuću komunalnu opremu.

Podsetivši da je Opština Čajetina pokrivena komunalnom opremom i da otpad organizovano prikupljaju sa čitave teritorije, Dragana Rosić iz KJP Zlatibor je ukazala da na teritoriji Čajetine zvanično nema divljih deponija, ali da ima sporadičnih slučajeva neadekvatnog odlaganja otpada, te da, kako je dodala, komunalne službe rešavaju problem čim budu obaveštene.

Potrebna je nacionalna kampanja koja će se baviti problemom rasutog otpada oko državnih puteva, poručila je saradnica za odnose sa javnošću u KJP Zlatibor Dragana Rosić istakavši za Radio Lunu da je više godina konstantno prisutan problem sa rasutim otpadom oko magistralnog puta do Zlatibora.

  • Situacija je malo bolja nego u prethodnom periodu, ali je daleko od dobrog. Trudimo se da izađemo na kraj sa tim problemom, ekipe kad god imaju priliku izlaze na teren i prikupljaju taj otpad iako nije u našoj nadležnosti ali ne možemo da dozvolimo da prilaz turističkom mestu stvori ružnu sliku, napomenula je Dragana Rosić dodavši da edukacijama i apelima pokušavaju da utiču na vozače i posetioce Zlatibora.

Čajetina je opština koja se prostire na oko 647 kvadratnih kilometara površine. Magistralni putevi za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, ali i pruga Beograd – Bar, prolaze preko teritorije opštine Čajetina čiju putnu infrastrukturu čini 250 kilometara lokalnih puteva, 70 km regionalnih i 33 km magistralnih puteva.

Za dva sata jednog majskog dana u Mačkatu, podsetimo, osnovci škole Milivoje Borović i radnici KJP Zlatibor su sakupili više od 60 džakova rasutog otpada, uglavnom bačenog iz automobila.

Školarci u akciji, čistili Mačkat

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime