- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Pola miliona više za ovogodišnje omladinske programe, poziv u toku(AUDIO)

Pola miliona više za ovogodišnje omladinske programe, poziv u toku(AUDIO)

Prijave na javni konkurs do 5. maja

- REKLAMA -

Grad Užice je raspisao javni konkurs kako bi sa ukupno milion i po dinara iz gradskog budžeta podržao ovogodišnje programe za omladinu koji su od javnog interesa za lokalnu zajednicu.

Udruženja mogu dobiti od 70.000 do 200.000 dinara po programu.

Foto screenshot dela javnog konkursa

Koordinator lokalne Kancelarije za mlade Marija Maričić je navela da će ove godine finansijsku podršku dobiti i programi koji teže da ukažu na značaj javnog zdravlja.

–  Trenutno mislimo da je to prioritet i da je jako bitno da informišemo mlade o celoj ovoj situaciji, navela je Maričić.

Javnom konkursu se mogu odazvati udruženja koja su najmanje pre dve godine registrovana sa sedištem na teritoriji grada za obavljanje delatnosti iz oblasti za koju se konkurs raspisuje.

Ta udruženja, između ostalog, moraju biti direktno odgovorna za pripremu i izvođenje programa i ne mogu biti u stečajnom ili postupku likvidacije niti pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti.

Javni konkurs i prateća dokumentacija su objavljeni na zvaničnoj internet stranici Grada Užica.

Do kraja 4. maja udruženja imaju rok da poštom pošalju prijave sa propratnom dokumentacijom na adresu lokalne samouprave.

Rezultati konkursa biće objavljeni na zvaničnoj stranici lokalne samouprave najkasnije do 4. jula.

Član Gradskog veća za društvene delatnosti Ratko Trmčić je naveo da je ovogodišnji budžet za 500.000 dinara veći od prošlogodišnjeg. Posredstvom tog javnog konkursa je osam udruženja mladih dobilo novac za programe koji promovišu prevenciju narkomanije, volonterizam i odgovornost prema društvenoj zajednici.

Marija Maričić je napomenula da su trenutno u Užicu tri aktivna udruženja mladih koja se redovno odazivaju javnim konkursima.

Ona je dodala da Kancelarija teži da mladima predoči važnost udruživanja jer na taj način mogu dobiti novčanu podršku za sprovođenje ideja, što, kako je dodala, vodi i izdvajanju veće sume iz gradskog budžeta za projekte od značaja za mlade i lokalnu zajednicu.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime