- REKLAMA -
22.6 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Pojedine ulice čekaju umivanje(AUDIO)

Pojedine ulice čekaju umivanje(AUDIO)

- REKLAMA -

Planom i programom predviđeno da se 117 gradskih ulica pere jednom sedmično. Dva puta u toku nedelje planom predviđeno pranje užeg gradskog jezgra, a jednom mesečno pranje šest ulica.

Prolećno pranje gradskih ulica je u toku, a uskoro se, prema najavama iz Bioktoša, očekuje kraj prvog prolećnog pranja, nakon što rizla bude sakupljena i odvežena.

Plan za danas
JKP Bioktoš Užice je saopštio da će danas prati ulice Boška Buhe, Miloša Crnjanskog, Koštičku i Zlatiborsku ulicu, a da će sakupljati rizlu u Koštici i Vrelima.

Kako saznajemo, oko 250 ulica će radnici užičkog Bioktoša prati, ručno i mašinski čistiti od rizle, prema planu prolećnog pranja.

Oko 140 ulica i javnih površina je predviđeno da RJ Održavanje javne higijene ove godine očisti u sklopu redovnog programa pranja.

U odnosu na prošlu, ove godine je proširen obim pranja ulice Alekse Šantića i, kako dodaju iz užičkog Bioktoša, produženo je pranje ulice Miloša Obrenovića do Turbo servisa, ka AMSS.
Iz užičkog Bioktoša nam kažu da se, prema planu i programu, 117 gradskih ulica pere jednom sedmično. Navode da se dva puta sedmično pere 16 ulica i Trg partizana sa dečjim igralištem, dok se šest ulica pere jednom mesečno.

Ima i nezadovoljnih
Primedbi ima, kažu iz Bioktoša, posebno u proleće kada su ulice najprljavije zbog rizle i zemlje.
– Svi očekuju da se odmah odradi ispred njihovih kuća, što je nemoguće, pogotovo u gradu sa ovakvom konfiguracijom terena i kišnom kanalizacijom koja ne postoji u velikom delu grada, objašnjavaju iz Bioktoša. Navode da se se ulice peru po slivovima u određenim delovima grada i da se polazi od najviše tačke, a ne, kako dodaju, od eventualnih prioriteta ulica sa velikom frekvencijom saobraćaja ili gustinom naseljenosti.

Magistralni put ka Zlatiboru od prošlogodišnjeg novembra čeka pranje. Iz užičkog Bioktoša kažu za RAM mrežu da će ovih dana sakupljati rizlu na desnoj strani ulice Heroja Luna, a navode da se rizla sakuplja na Zabučju. Kako saznajemo, rizla još nije pokupljena.

Gradska uprava za infrastrukturu i razvoj je nadležna za nadziranje izvedenih radova.

Iz gradskog budžeta je ove, kao i prethodne godine, opredeljeno 54 miliona dinara sa PDV-om.

– Grad Užice finansira pranje ulica, ručno čišćenje, mašinsko čišćenje, zimsko održavanje trotoara, pražnjenje korpi za otpad, postavljanje i uklanjanje plesama na glavnoj ulici od petka do nedelje, uklanjanje plakata (oglasa, umrlica…), navode iz JKP Bioktoš.

Gradske ulice peru četiri ekipe RJ Održavanje javne higijene sa 12 zaposlenih u užičkom Bioktošu. Rizlu sakuplja i utovara 15 radnika, angažovanih po privremeno- povremenim poslovima. Na održavanju javne higijene su angažovana i dva vozača sa vozilima.

Ulice će se prati, kako kažu, dok vremenski uslovi budu dozvoljavali ili dok se ne ispuni finansijski program.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
22.6 ° C
23 °
22.2 °
25 %
2.1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
26 °
Sre
22 °
Čet
19 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

88 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime