- REKLAMA -
-9.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Pojačana mehanizacija na užičkim ulicama

Pojačana mehanizacija na užičkim ulicama

- REKLAMA -

Zimsko održavanje u Užicu se odvija po usvojenom planu i u toku dana biće očišćeni i svi putni pravci u visokim zonama. Pojedini polasci javnog gradskog i prigradskog saobraćaja su jutros otkazani, a prema najavama nadležnih većina putnih pravaca u gradu će biti očišćena u toku dana.

Kako je istakao član Gradskog veća za javna preduzeća Srđan Nedeljković u koordinaciji sa nadležnim službama radi se od ranih jutarnjih sati na raščišćavanju snega sa saobraćajnica, ali i ostalih javnih površina.

Foto: Grad Užice

Zbog najavljenog narandžastog meteroalarma i velikih padavina koje su nas zadesile u jutarnjim časovima, mokrog snega i ledene kiše JKP “Niskogradnja” pojačala je mehanizaciju, ne terenu se nalaze četiri kamiona sa raonicima i podasipačima, dva traktora i dva grejdera. Očekujemo da se tokom današnjeg dana stabilizuje vreme i da dođe do boljeg i kvalitetnijeg protoka saobraćaja. JKP “Bioktoš” u visokim zonama ima probleme sa iznošenjem smeća sa domaćinstivma koje imaju kante, ali i to će u narednim satima biti stabilizovano. Grejanje je na zavidnom nivou i tu nema nikakvih problema, rekao je Nedeljković.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Makimović kaže da će u toku dana biti angažovan grejder koji će čistiti sneg u visokim zonama.

Foto: Grad Užice

Plan je da u toku dana očistimo većinu putnih pravaca u gradu, a u dogovoru sa gradskim rukovodstvom deo mehanizacije ćemo poslati u seoske mesne zajednice. U toku jutra bilo je problema sa gradskim i prigradskim prevozom. Neki od polazaka nisu realizovani, jer je bilo problema na linijama prema Jelovoj gori, Pori, Turici i Zlakusi, kaže Maksimović i dodaje da JKP Bioktoš posipa javne površine i trotoare.

Prema njegovim rečima, seoskim mesnim zajednicama je isporučeno gorivo i podeljeno 16 raonika.

Pokušaćemo da obezbedimo nesmetani prolaz gradskog i prigradskog prevoza do svih lokacija gde se on kreće, prema Kovid bolnici, Zdravstvenom centru i svim javnim ustanovama kako bi sve funkcionisalo, naglašava Maksimović.

Kako se u toku noći i narednih dana očekuju niske temperature nadležni apeluju da građani više koriste javni prevoz i da se ne uključuju u saobraćaj bez zimske opreme.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
-9.7 ° C
-9.7 °
-9.7 °
88 %
1.8kmh
42 %
Sre
0 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °
Ned
-3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime