- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Srbija i region Pojačali kontrole šumskih područja i vozila koja prevoze drva

Pojačali kontrole šumskih područja i vozila koja prevoze drva

- REKLAMA -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, sprovode pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije i pojačane kontrole vozila koja prevoze drva, kako je saopšteno, u cilјu suzbijanja bespravne seče šuma.

Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, podsetimo, osnovane su krajem marta po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

  • Detalјnom kontrolom, pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine su u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplјa i Kruševca, pronašli i otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima. Pripadnici ove nedavno formirane jedinice, kamione natovarene neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije, otkrili su u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplјu i Kruševcu. Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP Srbija šume, a protiv trojice vozača kamiona  biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku, saopštili su iz MUP-a.

IZ MUP-a Srbije su poručili da će Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine nastaviti da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju naše šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime