- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Počinje prolećno umivanje Užica

Počinje prolećno umivanje Užica

Iz Bioktoša apeluju na građane da uklone vozila i da zaobilaze deo grada koji se pere, ali i da budu tolerantni

- REKLAMA -

JKP Bioktoš je saopštio da od danas kreće prolećno pranje grada.

Iz Bioktoša su naveli da je za 38 radnih dana predviđeno da se opere 250 ulica, prema planu prolećnog pranja za 2021. godinu.

Napominju da se ulice ne mogu prati noću, kako su objasnili, usled velike zaprljanosti ulica i niskih temperatura.

   Posao je veoma obiman i kompleksan, a što brži završetak zavisi od mnogo faktora kao što su: vremenski uslovi, saradnja i visok stepen tolerancije sa građanstvom, prisutnost zaposlenih, kao i ispravnost vozila, naveli su iz Bioktoša apelujući na građane da budu maksimalno tolerantni i da imaju razumevanja.

   Pre pranja pristupiće se čišćenju rizle, pa se građani mole da uklone vozila da ne bi došlo do oštećenja na njima i da zaobilaze deo grada koji se pere, napomenuli su iz Bioktoša.

Radnici tog javno komunalnog preduzeća danas će prati pet ulica u centru grada, šest u petak, prema naodima, kako bi što pre uklonili rizlu i nečistoće sa ulica.

Nakon današnjeg čišćenja i pranja, prema najavama, trebalo bi da budu čiste Slanuška ulica, Kralja Petra I (P.Ćelovića –Slanuška), Vojvode Demira, Žička, Obilićeva i Trg Svetog Save sa školskim dvorištima.

Radnici Bioktoša planiraju u petak da operu ulicu Mališa Atanasković, Lazara Mutapa sa igralištem, Mihaila Pupina, Međaj, drugi deo ulice Kneza Lazara i stazu na gradskoj plaži.

Prema Programu poslovanja JKP Bioktoš za 2021. godinu, u planu je da se ove godine opere 18.601.410 metara kvadratnih, koliko su procene da je prošle godine bio ukupan fizički obim te aktivnosti.

RJ Održavanje javne higijene užičkog JKP Bioktoš se stara za ručno i mašinsko čišćenje i pranje ulica. (Screenshot dela planiranih osnovnih prihoda preduzeća iz Programa poslovanja JKP Bioktoš za 2021. godinu)

Iz Bioktoša su podsetili građane da besplatnim pozivom na broj telefona 0800 031 030 mogu dobiti informacije o uslugama tog javno komunalnog preduzeća.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
1.5kmh
75 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
11 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime