- REKLAMA -
9.6 C
Užice
Početna Srbija i region Počele prijave za penzionersku karticu

Počele prijave za penzionersku karticu

Karticu će izdavati Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

- REKLAMA -

Počelo je u svim filijalama PIO Fonda u Srbiji prijavljivanje za penzionersku karticu na koju pravo ima oko 1,65 miliona građana Srbije, a kojom će penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja moći da dobiju popuste i pogodnosti od 1. oktobra ove godine.

  • Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama, kazao je ministar finansija Siniša Mali za RTS.

Objasnio je da su jedini potrebni podaci za popunjavanje kartice ime, prezime, adresa, JMBG i kontakt telefon, a da sam postupak prijave traje minut ili dva.

Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda.

Ministar Mali je istakao i da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana nakon prijave, te da će moći da ih preuzmu u filijalama PIO Fonda.

- Advertisement -
IZVOR Beta
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.6 ° C
9.6 °
9.6 °
83 %
0.7kmh
100 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
8 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime