- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Počela rekonstrukcija pijace u Starom Priboju (VIDEO)

Počela rekonstrukcija pijace u Starom Priboju (VIDEO)

Sa prvim danima marta u Priboju započeta je još jedna infrastrukturna investicija rekonstrukcija gradske pijace u starom delu grada. Kompletan deo zelene pijace, na tri nivoa, površine 1900 kvadrata, biće natkriven.

- REKLAMA -

Pokrivač je PVC membrana na čeličnu konstrukciju odnosno zakrivljena tekstilna arhitektura, što će biti prvi primer takvog pokrivača, ne samo u Priboju nego i u regionu. Biće postavljeno i 78 novih pijačnih tezgi, a kompletan plato biće presvučen novim asfaltnim zastorom. Predviđena su i dva tzv.modularna kontejnera, jedan za pijačnu upravu, a drugi za tri mokra čvora.

Tako će građani Priboja, a pogotovu žitelji starog dela grada, dobiti savremenu pijacu, na kojoj će moći da pozavide i mnogo veći gradski centri.

Projekat “Rekonstrukcija gradske pijace”, vredan je 39,7 miliona dinara bez PDV-a, realizuju Opština Priboj i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Odabrani izvođač na tenderu je beogradska firma “ArTek inženjerig” doo, a rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana.

Inače, u starom delu grada, pre gotovo dve decenije, izgrađen je objekat tzv, mlečne pijace, gde se uz primenu svih higijenskih standarada prodaju mlečni i suvomesnati proizvodi.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
overcast clouds
2.1 ° C
2.2 °
2 °
80 %
2.6kmh
90 %
Sub
5 °
Ned
7 °
Pon
6 °
Uto
11 °
Sre
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime