- REKLAMA -
15.9 C
Užice
Početna EKO Počela podela zelenih i plavih kanti domaćinstvima u Čajetini (AUDIO)

Počela podela zelenih i plavih kanti domaćinstvima u Čajetini (AUDIO)

- REKLAMA -

U Čajetini je počela realizacija projekta primarne selekcije potada O-DVA-JA-MO podelom zelenih i plavih kanti domaćinstvima, a projekat je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Evropske Unije i Kraljevine Švedske.

KJP “Zlatibor” Čajetina je podelilo kante za prva 143 domaćinstva, a više o projektu za Radio Lunu govorila je rukovodilac kmunalne službe KJP Zlatibor Vera Blagojević.

Ovo je pilot projekat koji služi da izmerimo neke procese koji se odvijaju na terenu: koliko možemo sklopiti kanti za sat vremena, koliko podeliti i procene koje su to količine posuda koje su potrebne domaćinstvu u zavsinosti od njegove brojnosti. To su sve stvari koje želimo da saznamo i potvrdimo naša predviđanja pre projekta. Kada dovoljno puta sakupimo kante na terenu tek onda ćemo krenuti sa podelom kanti ostalim domaćinstvima u Čajetini. Ne mogu tačno u ovom trenutku reći kada će ostala domaćinstva dobiti kante, ali sigurno je da će to biti ove jeseni, rekla je za Radio Lunu Blagojević dodajući da je u toku izmena tarifnog sistema i priprema novog softvera.

Ceo razgovor možete poslušati u snimku.

Kroz ovaj projekat Opštini Čajetina obezbeđeno je 5936 plavih kanti od 240 litara za sakupljanje reciklabilnog toka otpada, 40 žutih kontejnera zapremine 1,1m3 za sakupljanje stakla, jedna autosmećara kapaciteta 16m3, kao i pomoć u sprovođenju kampanje informisanja građana o primarnoj selekciji otpada.

Čajetinci mogu biti pioniri, počinju sa razdvajanjem otpada(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
91 %
1.1kmh
12 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime