- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Po novinama u vrtić

Po novinama u vrtić

- REKLAMA -

Iz Predškolske ustanove Užice su ponovo apelovali na roditelje da obaveste tu ustanovu kada je dete u izolaciji zbog korona virusa kovid-19, zbog postojeće procedure i preventivnih mera.

Roditelji polaznika vrtića plaćaju polovinu od pune mesečne cene u slučaju odsustva deteta iz vrtića zbog bolesti, ali uz potvrdu izabranog lekara pedijatra(Foto arhiva)

Oni su podsetili da je polovinom septembra stupio na snagu Pravilnik o merilima za utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama.

Prema novom Pravilniku, roditelji plaćaju punu mesečnu ekonomsku cenu boravka deteta u vrtiću u slučaju da ono nije dolazilo u vrtić u tom periodu, a nije donelo opravdanje.

Foto screenshot

Novina je i da roditelji treba da donose vaspitačima na uvid rešenja o godišnjem odmoru kako bi im u Predškolskoj ustanovi umanjili račun za vrtić u slučaju da je dete u tom periodu odsustvovalo.

Prema novom Pravilniku, dete može odsustvovati iz vrtića deset radnih dana u toku godine, na zahtev roditelja, i tada je smanjen mesečni trošak roditelja za vrtić.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime