- REKLAMA -
20.6 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Po 10.000 dinara zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite

Po 10.000 dinara zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite

- REKLAMA -

Jednokratnu novčanu pomoć od po 10.000 dinara dobiće zaposleni u ustanovama socijalne zaštite čije se radno angažovanje, u potpunosti ili delimično, finansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije, saopštili su iz Vlade Srbije nakon jučerašnje sednice na kojoj je usvojen Zaključak o saglasnosti na tu odluku.

–  Za te namene iz budžeta je obezbeđeno 86.550.000 dinara za ukupno 7.789 zaposlenih čije se radno angažovanje, u potpunosti ili delimično, finansira sredstvima iz državne kase. Ova odluka doneta je pošto su reprezentativni sindikati ukazali na činjenicu da je tokom pandemije koronavirusa došlo do velike razlike u zaradama, a zdravstveni radnici u sistemu socijalne zaštite značajno odskočili u visini zarade u odnosu na ostale stručne i druge radnike, koji su nosioci sistema socijalne zaštite i bez kojih nijedna ustanova tog tipa ne može da obavlja svoju osnovnu funkciju, naveli su iz Vlade Srbije.


Izuzeto organsko od zabrane izvoza


Vlada Republike Srbije je usvojila 14. aprila dopunjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, izuzimajući od zabrane izvoza prehrambene proizvode organskog porekla.

–  Imajući u vidu male površine na kojima se u Srbiji odvija organska proizvodnja – sektor koji se u našoj zemlji tek razvija, i činjenicu da su u pitanju proizvodi prvenstveno namenjeni izvozu, procenjeno je da izuzimanje od postojeće zabrane ne ugrožava domaće tržište i prehrambenu sigurnost stanovništva, napomenuli su iz Vlade Srbije.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
75 %
0.4kmh
42 %
Uto
21 °
Sre
30 °
Čet
26 °
Pet
29 °
Sub
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime