- REKLAMA -
20.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Ples za kraj druženja u vrtiću(VIDEO)

Ples za kraj druženja u vrtiću(VIDEO)

Prijem zahteva za upis do sutra, potrebe za vrtićem nadmašuju smeštajne kapacitete

- REKLAMA -

Više od 390 predškolaca, polaznika deset vrtića Predškolske ustanove Užice, plesalo je na gradskom trgu završni ples i time obeležilo kraj druženja u vrtićima pred polazak u osnovnu školu.

Foto J.P.

Foto V.K.

Foto V.K.

Foto V.K.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović je kazala za Radio Lunu da se 1. juna završava obavezni pripremni predškolski program nakon čega deca mogu na raspust do polaska u osnovnu školu, a postoji mogućnost da borave u vrtiću i tokom leta, do kraja avgusta.

Upis dece za prijem u Predškolsku ustanovu je u toku do petka. Prijave zahteva i molbi za upis je potrebno podneti posredstvom Portala eUprava, u delu Usluge eVrtić.

–  Potom se zatvara portal i sve naknadne prijave neće biti uzete u razmatranje, jedino ako negde bude ostalo mesta što za sada ne verujem. Prema pristupnim zahtevima teško da će biti mesta za naknadne prijave, napomenula je direktorka Predškolske ustanove Užice.

Prema raspoloživim smeštajnim kapacitetima, trebalo bi da primaju u vrtiće upisanu decu početkom juna, odnosno prema iskazanom zahtevu roditelja.

Trenutno je blizu 2070 mališana upisano u vrtiće Predškolske ustanove u Užicu, dok su potrebe dosta veće.

–  Sigurno, još minimum 200, 250 dece čeka na vrtić, rekla je Veselinka Jovanović odgovarajući za Lunu i da teško da će biti proširenja smeštajnih kapaciteta u Predškolskoj ustanovi ove godine.

–  Planiran je novi objekat na Carini, počeli su zemljani radovi. Završen je i tender za izvođenje građevinskih radova i to bi trebalo da počne u toku narednog meseca, do kraj avgusta sigurno, ali neće stići da se napravi objekat i privede nameni, dodala je Jovanović podsetivši da je u planu i izgradnja vrtića u Karanu za dve grupe, sa 55 do 60 mesta, te da planiraju i da dograde vrtić Neven kako bi smeštajne kapacitete uvećali za 55 mesta, ali da i dalje čekaju rezultate konkursa ministarstava oko finansijske podrške za taj projekat.

Delegacija EU u UE(VIDEO)

Izvođač radova na poboljšanju energetske efikasnosti vrtića Poletarac ima rok do 6. juna da završi radove nakon čega sledi čiščćenje i uređenje unutrašnjosti tog objekta.

Foto J.P.

Prema navodima direktorke, ukoliko izvođač završi radove u roku, od početka avgusta bi polaznici tog vrtića mogli ponovo da borave u njemu.

U vrtić Poletarac je upisano 280 mališana koji su trenutno, po grupama, raspoređeni u četiri objekta Predškolske ustanove Užice.

Foto V.K.

Predškolcima i budućim osnovcima reči zahvalnosti je uputila gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, zadovoljna, kako je navela, što su srećni, nasmejani i razdragani ponudili divan prizor na gradskom trgu.

–  Upravo ste vi ti koji nama dajete snagu da učestvujemo u svemu onome što radimo. Vi ste naš ponos, naša budućnost, rekla je gradonačelnica poželevši mališanima da budu zdravi i uspešni tokom budućeg školovanja, a njihovim roditeljima da se naoružaju strpljenjem i da, kako je poručila, sa decom koračaju kroz novo doba sa puno ljubavi.

Foto J.P.

Deca su pesmom i igrom poželela da bude srećna i zdrava cela planeta naša.

Oko 70 mališana iz užičkih vrtića sa alergijama na hranu

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
light rain
20.5 ° C
20.5 °
20.5 °
81 %
1.4kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
18 °
Ned
21 °
Pon
22 °
Uto
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime