- REKLAMA -
-5.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Planinarsko društvo Rujno iz Užica najbolje u Srbiji

Planinarsko društvo Rujno iz Užica najbolje u Srbiji

- REKLAMA -

Planinarsko društvo Rujno proglašen je za najbolje planinarsko društvo u Srbiji sa pređenih 858 kilometara i ispenjanih 49 kilometara u visinu, dok je titulu najboljeg planinskog vodiča dobio predsednik Planinarskog društva Rujno, Dejan Tomić, objavio je Planinarski savez Srbije.

  • Nagrada za najbolji planinarsko društvo nam puno znači. Pre svega kada se pogleda da Planinarski savez Srbije ima 20 hiljada članova, 180 društava i 900 vodiča na papiru, a 350 aktivnih. Biti najbolji u takvoj konkurenciji zaista nam imponuje. Rekao bih da je klub Rujno svake nedelje gazio po dve tri akcije i pre sveg to govori o tome koliko smo bili aktivni, naveo je za Radio Lunu predsednik Planinarskog kluba Rujno, Dejan Tomić.

Tomić je tokom ove godine vodio ukupno 554 planinara i sa njima je prešao 521 kilometar, a pri usponima savladao 35 kilometara visinske razlike. Shodno tome pripala mu je nagrada za najboljeg vodiča.

  • Vodič sam već osam godina i ova nagrada je rezultat svih aktivnosti koje smo ove godine imali. Najviši grupni vrhovi koje sam ove godine osvojio kao vodič su bili na Olimpu, Vihrenu i Musali, naravno ni ostala penjanja u Crnoj Gori i Srbiji ne bih izostavio, rekao je Tomić.

Nagrade najboljima će biti uručene 10. decembra u Beogradu na proslavi Planinarskog saveza Srbije povodom obeležavanja Međunarodnog dana planina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
-5.8 ° C
-5.8 °
-5.8 °
89 %
5kmh
93 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime