- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport PD Aleksandar Džavović: Usponom na brdo Gradina obeležili dan društva (VIDEO)

PD Aleksandar Džavović: Usponom na brdo Gradina obeležili dan društva (VIDEO)

- REKLAMA -

Planinarsko društvo Aleksandar Džavović iz Čajetine obeležilo je dan društva, 28. januara akcijom uspona na brdo Gradina od Čajetine na kojoj je učestvovalo oko 160 planinara.

Organizatori su dočekali svoje goste u centru Čajetine u jutarnjim časovima, a nakon posluženja sa kuvanim vinom u devet časova je krenula planinarska povorka. Staza je vodila najpre preko vrha Omanica, odakle se uz planirane kraće pauze nastavilo do vrha koji se nadvija nad Čajetinom i Zlatiborom.

Među učesnicima je bilo planinara svih profila, od rekreativaca koji najčešće praktikuju šetnje, pa do onih ozbiljnijih koji imaju ozbiljne planinarske eskpedicije „u nogama“ kao što je Dejan Tomić iz Užica.

Nas je iz Užica došlo pedesetak, vreme nas je odlično poslužilo. Došli smo da se družimo. Baš je posećeno – od Baljaluke, Rudog, Višegrada, Užica, Čajetine, Arilja, odlična ekipa. Ovde ima i dece i starijih, akcija je bukvalno prilagođena za sve uzraste. Svaka čast organizatoru, baš su se potrudili, rekao je Tomić.

Evo već treću ili četvrtu godinu, tradicionalno godinu započinjemo ovim usponom sa prijateljima iz Planinarskog društva „Aleksandar Džavović“. Došlo nas je 17-oro. Zaista je prelepo, reči su planinara iz Rudog, a tradicionalni gosti su i kolege iz Višegrada:

Naše društo sarađuje sa društvom Džavović od samog početka organizovanja ove akcije, redovni smo gosti ovde. Današnja akcija je uspešna, lepa, dan nas je poslužio, pogled puca na sve strane, Zlatibor, Tornik, kompletna okolina se vidi. Mi smo došli iz Višegrada kao jedno od najmasovnijih društava da naše drugove podržimo u ovoj akciji. Ima naših 30 učenika.

Video: autor Nebojša Mikavica

Dragan Ivaštanin PD Telekom poštar iz Banjaluke kaže da se godinama odazivaju pozivu PD Aleksandar Džavović.

Došlo nas je 10. Akcija je divna. Već par godina, kad god imamo priliku učestvujemo na ovim akcijama PD Aleksandar Džavović. Mi smo zaljubljenici Zlatibora. Banjaluka često u većem broju dolazi na Zlatibor i tu nam je i zimi i leti lepo.

Foto: PD Aleksandar Džavović

Domaćini iz planianrskog društva Aleksandar Džavović su zahvalni svim gostima koji su se odazvali pozivu da učestvuju u ovoj akciji:

-Ovo je početnička tura, prilagođena je svim učesnicima koji su danas ovde došli u velikom broju i na tome im se zahvaljujemo. U ovoj godini organizovaćemo još ovakvih ekspedicija- Uvac, Crni Vrh kod Priboja…, o čemu će ostala društva biti blagovremeno obaveštena. Zahvaljujem se, ispred društva i u svoje lično ime, svim učesnicima ekspedicije što su došli u ovolikom broju i što su druželjubivi. Nadam se da ćemo danas imati lep dan.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime