- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Pašalić: Ministarstvu prosvete podneti predlozi o sprečavanju neprimerenog ponašanja u školi

Pašalić: Ministarstvu prosvete podneti predlozi o sprečavanju neprimerenog ponašanja u školi

- REKLAMA -

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da je podneo Ministarstvu prosvete predlog izmena i dopuna zakona o obrazovanju koje imaju za cilj da spreče neprimereno ponašanje i dodao da je neophodno uspostaviti granice pošto se gubi poverenje u škole.

On je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) kazao da se nada da će te izmene i dopune biti primenjivane od početka naredne školske godine.

Ocenio je da je važno uspostaviti “izvesnost kažnjavanja” i ukinuti nepotrebnu administraciju koja taj proces koči.

Kazao je da trenutno važe pravila koja predviđaju da učenik koji učini prestup može za to da bude kažnjen samo tokom te školske godine, a ako to učini pred raspust, protiv njega ne može da bude pokrenut disciplinski postupak kad krene u sledeći razred.

“Mi to proširujemo na celo školovanje. Ako je neko učinio disciplinski prekršaj u prvom razredu srednje ili osnovne škole, disciplinski postupak se može voditi tokom celog školovanja”, kazao je Pašalić i dodao da na taj način niko neće moći da pobegne od odgovornosti.

Nasilje u školama: Ombudsman predlaže uvođenje društveno-korisnog rada za učenike

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime