- REKLAMA -
1.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Park ispred GKC-a dobija moderan izgled, za radove izdvojeno 13 miliona dinara

Park ispred GKC-a dobija moderan izgled, za radove izdvojeno 13 miliona dinara

- REKLAMA -

Počeli su radovi na uređenju parka ispred Gradskog kulturnog centra u Užicu koji će dobiti moderan izgled sa novi zelenliom, klupama i led rasvetom. Grad je izdvojio 13 miliona dinara za radove koji bi trebalo da budu završeni za dva meseca, a u planu je uređenje još 14 javnih površina među kojima je i desna strana šetališta na Gradskoj plaži.

Foto: Radio Luna

Koordinatorka za urbanizam i razvoj JP Užice razvoj, Ruža Penezić, ističe da je tokom izrade projekta akcenat bio na duhu mladih sugrađana koji se nalaze u blizini Trga Svetog Save i koji najčešće dolaze u taj park.

Foto: Radio Luna

Glavni pešački tokovi od Gradskog kulturnog centra ka crkvi Svetog Đorđa će ostati, kao i pravac koji vodi iz malog parka ka Jokanovića kući.

Foto: Radio Luna

Projektna dokumentacija je prilagođena mladima, ali i ostalim sugrađanima koji će imati priliku da borave u hladovini starog zasada oplemenjnog i novim zasadom, a tu će i deo prostora ozelenjen sezonskim cvećem. Ostale zelene površine će biti zanovljene, dobićemo veći deo klupa koje će biti u novom maniru u duhu modernih materijala i modernog dizajna što će uneti sasvim novu dimezniju u ovu javnu površinu, rekla je Penezić dodajući da će plato dobiti i led rasvetu.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Vrednost radova je 13 miliona dinara koji su izdvojeni iz budžeta Grada Užica. Prema rečima v.d. direktora JP Užice razvoj Miloša Miliovjevića, u planu je uređenje još 14 lokacija u gradu prema željama sugrađana kroz program “Udružimo se”.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Brzo ćemo započeti rekonstrukciju šetališta na Gradskoj plaži sa desne obale Đetinje, na strani gde se nalazi Hidrocentrala. Cilj uređenja javnih površina u gradu je da sugrađanima omogućimo prostore za kvalitetnije slobodno vreme, rekreaciju, ali i da dobijemo nove prostore za zabavne i kulturne sadržaje, rekao je Miliovojević.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Rok za završetak radova je 60 dana.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
1.8 ° C
1.8 °
1.8 °
87 %
1.5kmh
77 %
Pon
2 °
Uto
4 °
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
5 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime