- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Pojačana kontrola do 2. avgusta, meriće prosečne brzine na auto-putevima

Pojačana kontrola do 2. avgusta, meriće prosečne brzine na auto-putevima

- REKLAMA -

Pojačanu kontrolu saobraćaja od 29. jula do 2. avgusta na teritoriji Srbije su najavili iz Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako su pojasnili, s obzirom da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista i zbog činjenice da je od početka meseca izgubilo život 48 učesnika u saobraćaju.

  • Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje. Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti, naveli su u saopštenju iz MUP-a Srbije.

Iz Uprave saobraćajne policije su naglasili da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, te i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravlјala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.
Za dva dana poginula tri pešaka, apel na opreznost

Unapređuju sistem merenja prosečne brzine na  auto-putevima

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije je najavila da će danas početi sa proširenim i unapređenim sistemom merenja prosečne brzine na svim auto-putevima, u saradnji sa JP Putevi Srbije i Direkcijom za mere i dragocene metale, a u težnji da unaprede bezbednost saobraćaja u zemlji.

  • U prvoj fazi tog projekta prosečna brzina meriće se na oko 50 deonica širom Srbije, a korišćenjem ovog sistema može se utvrditi da li svi u vozilu koriste sigurnosni pojas i da li vozač na nepropisan način upotrebljava mobilni telefon za vreme vožnje, preneli su iz Vlade Srbije saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova spomenuvši i da će Uprava saobraćajne policije nastaviti sa kontrolom brzine uz pomoć ručnih radara i presretača.

U poslednjih pet godina, kako su naveli, u saobraćajnim nezgodama koje su se događale na auto-putevima godišnje  je u proseku gubilo život 40 učesnika u saobraćaju, a najčešći uzrok udesa bila je vožnja neprilagođenom brzinom.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime