- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Otvoreno sa građanima o Nacrtu odluke o budžetu za 2024. godinu (AUDIO)

Otvoreno sa građanima o Nacrtu odluke o budžetu za 2024. godinu (AUDIO)

- REKLAMA -

Prema Nacrtu odluke o budžetu za 2024.godinu početni budžet za narednu godinu iznosi oko 5,3 milijarde dinara, saopšteno je danas u okviru Javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu za 2024. godinu. Javnoj raspravi su uz predstavnike lokalne samouprave, prisustvovali predstavnici udruženja, mesnih zajednica, škola, medija i građani koji su iskoristili priliku da postave pitanja i informišu se o budžetu za narednu godinu.

Foto: M. H.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je navela da su se dugo bavili planom, trudili su se da budužetom za 2024. godinu pokriju sve ono što je značajno za sledeću godinu.

Trudili smo se da budžet napravimo tako da završimo pre svega one projekte koje smo započeli ove godine, sve infrastrukturne projekte koji se odnose na Užice-prestonica kulture, da neke važne druge projekte uvrstimo u ovaj budžet, ali u svakom slučaju moramo pokriti i sve naše ustanove kulture i sve ono što mi kao grad, osnivači javnih preduzeća moramo da odradimo. Danas ćemo čuti vaše sugestije i predloge, da bismo mogli i njih da uvrstimo. Da pokušamo, zajednički sledeće godine, kao što nam je i prethodnih godina budžet bio stabilan, da iznesemo sve te projekte i izađemo u susret nekim od vas. Tu smo da vas saslušamo i da zajedno donesemo najbolji budžet za 2024. godinu, rekla je Raković Radivojević.

Foto: M. H.

Zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović je rekao da su se trudili da i ovaj budžet bude realan, razvojni i da u njega smeste sve neophodno za funkcionisanje u toku jedne godine.

Dosta je veći nego prošlogodišnji početni budžet i iznosi 5,3 milijarde dinara. Uključujući sve sfere, školstvo, zdravstvo, socijalna pitanja, sport, obrazovanje, i sve ostalo i na svakoj poziciji imamo više para nego prošle godine, što znači da imamo veći prihod, ali I znači da smo dobar posao uradili u toku ove tekuće 2023.godine, rekao je Stojadinović.

Foto: M. H.

U okviru obrazloženja Nacrta odluke o budžetu za 2024.godinu član gradskog veća za budžet i finansije Miodrag Petković je naveo da se zbog pravednog raspoređivanja budžeta tokom cele godine bave konsultacijama i veruje da otvoreni sastanci i obostrana komunikacija idu na dobrobit jačanja interesa između predstavnika lokalne vlasti i građana, jer njihov je zadatak da rade ono što većinski građani misle.

Naš budžet za narednu godinu će biti 5,3 milijarde dinara i kada se to uporedi sa prošlogodišnjih oko 4,6 milijardi dinara to je veći iznos i baziran je na realnim osnovama. Da bi fiannsirali sve što možemo ono oko čega se dogovorimo mi moramo u svemu tome da budemo realni. Realnost je da imamo stalno uvećanje budžeta, da imamo godišnje dva do tri rebalansa budžeta i da su oni uvek bili na gore, dakle određeno uvećanje budžeta. Trudimo se da budemo realni na početku godine, jer da bi ovaj sistem funkcionisao za projekte koje sada odredimo moraju da se urade pripreme, da se raspišu javne nabavke, da se sprovedu procedure. Mi imamo u budžetu ono što moramo da finansiramo, sve ono što je u okviru naših nadležnosti. U nacrtu smo odvojili više novca za populacionu politiku, za komunalne delatnosti, za sport uvećali smo budžet za klubove i za funkcionisanje Sportskog saveza i za MOSI igre, za unapređenje sportske infrastrukture, za kulturu, za funkcionisanje ustanova, za poljoprivredu, za energetsku efikanost, za infrastrukturu, za škole, za svaku novorođenu bebu u gradu, za đake u osnovnim školama smo predvideli jedan paket podrške, naveo je Petković.

Prisutni su se interesovali šta je sve predviđeno nacrtom budžeta za sledeću godinu od izdvajanja za mesne zajednice, rekonstrukcije ulica, uređenje pristupnih puteva aerodromu Ponikve, kao i da li će biti više novca za darovite učenike, za škole, kao i šta se dešava sa izgradnjom kotlarnice Međaj.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime