- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Otvorene Sportske igre mladih na Zlatiboru (VIDEO)

Otvorene Sportske igre mladih na Zlatiboru (VIDEO)

- REKLAMA -

Na Zlatiboru su danas otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih koje predstavljaju najveću manifestaciju amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, a čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Foto: Opština Zlatibor

Direktor takmičenja Filip Komarica je uputio poruku najmlađima da je najbitnije da na ovom takmičenju steknu nove prijatelje i da kao krajnji cilj svega budu dobri ljudi, dodavši da je Opština Čajetina primer kako se treba odnositi prema infrastrukturi koja je osnov za bavljenje sportom.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da lokalna samouprava ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture za najmlađe stvarajući im uslove da se bave sportom, što će u budućnosti biti višestruko nagrađeno, kroz formiranje osoba sa zdravim navikama, ali i kroz uspehe u sportu u starijim uzrastima.

Kada gledam ovu decu, razmišljam koliko njih će izrasti u kvalitetne ljude i koliko će ih biti profesionalni sportisti koji će na nacionalnom nivou predstavljati Srbiju. Bitno je da ih naučimo da se takmiče, da pobede, ali i da znaju da podnesu poraz, uz druženje i poštovanje drugih, rekao je Stamatović.

Foto: Opština Čajetina

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem, kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona, razvijali svoje društvene vrednosti, čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend svih vrsta netolerancije. Ova sportska manifestacija je regionalnog nivoa i osim takmičarskog karaktera, za cilj ima i spajanje dece u regionu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime