- REKLAMA -
15 C
Užice
Početna #EUzaTEBE Otvoren renovirani Park narodnih heroja u Prijepolju

Otvoren renovirani Park narodnih heroja u Prijepolju

- REKLAMA -

Park narodnih heroja u centru opštine Prijepolje na reci Mileševki je u četvrtak, 20. aprila nakon tri decenije otvoren potpuno obnovljen i uređen, zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma i omladine i Evropske unije kroz EU PRO Plus program.

Foto: EUINFO MREŽA

Svečanom otvaranju Parka prisustvovali su ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Nikola Bertolini i posebni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine Esad Hodžić.

Ovaj Park je izraz partnerstva između Srbije i Evropske unije koja je predstavlja naše okruženje, prostor u kome živimo i u gde nas države članice EU posmatraju i tretiraju kao ravnopravne. Pomoć koju zajedno pružamo našim lokalnim zajednicama je naša snaga i mogućnost da se razvijamo, a istovremeno prilika za nas da razumemo šta su potrebe na lokalnom nivou, na koje ćemo zajedničkim snagama pokušati i da odgovorimo. Danas je to ovaj lepi park na lepoj Mileševki u Prijepolju, a sutra su to već neki drugi projekti koji se odnose na infrastrukturu, poljoprivredu ili na podršku malim i srednjim preduzećima, rekla je ministarka za evropske integracije, Tanja Miščević.

Foto: EUINFO MREŽA

Finali radovi su izvršeni uz finansijsku podršku Evropske unije od više od 20 miliona dinara kada su postavljanje elektroinstalacija, rasveta, video nadzor kao i mobilijar i sprave za fitnes i za vežbanje.
Ovaj projekat je rezultat rada mnogih ljudi, institucija, uloženog vremena i energije i ograničenih sredstava – što znači da je odraz i velike posvećenosti. Drago mi je da vidim da je uspešno realizovan. Evropska unija čeka na vas i EU je ovde za vas, rekao šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikola Bertolini.

Esad Hodžić, posebni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine je istakao da je rekonstrukcija Parka započeta na inicijativu samih Prijepoljaca a da je ministarstvo turizma i omladine sa 37,8 miliona dinara podržalo prvu fazu renoviranja tokom koje su asfaltirani sportski tereni za košarku, mali fudbal, odbojku i tenis, te postavljena zaštitna rešetka preko rekonstruisanog odvodnog kanala i betonirano stepenište unutar tribina.

-Uspeli smo da sačuvamo dušu našeg Parka iz davnih vremena a da prostor oplemenimo novim sadržajem. Ovo je park za sve nas, za najmlađe, za starije koji imaju šahovski kutak, tu su tereni za sportiste, sprave za rekreaktivce, ali i za osobe sa invaliditetom, jednostavno park dostupan svim našim građanima, rekao je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

Foto: EUINFO MREŽA

U Prijepolju je tokom dana šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikola Bertolini takođe imao priliku da vidi projekte koje je u opštini podržala EU a koji doprinose boljim socijalnim uslugama i uslovima za obrazovanje. On je obišao sportsku salu u Osnovnoj školi Milisav Stiković koja je renovirana uz bespovratna sredstva EU, kao i Dnevni centar za decu i mlade sa problemima u ponašanju odnosno projekat koji zajedno sprovode udruženje Nova vizija i Centar za socijalni rad, a koji će značajno unaprediti socijalne usluge kao i socijalnu integraciju rizičnih grupa kod dece i mladih.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15 ° C
15 °
15 °
96 %
1.3kmh
100 %
Pet
15 °
Sub
18 °
Ned
21 °
Pon
22 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime