- REKLAMA -
14 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru

Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru

- REKLAMA -

Novi Kulturni centar na Zlatiboru su danas otvorili Ministar trgovine ,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru: scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim  salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Ukupna vrednost projekta je 227 miliona dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45 miliona dinara, a 182 miliona dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Gradnja Kulturnog centra je počela u septembru 2016. godine kada su,označavajući početak radova,beton u temelje budućeg objekta zajedno položili ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i zamenik predsednika opštine Arsen Đurić.

U narednom period, na prostoru pored Kulturnog centra u planu je i gradnja zavičajnog muzeja Konak.

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
58 %
0.5kmh
0 %
Pon
14 °
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

382 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime